Miksi maitorahka on Suomessa niin suosittua? Jari "Bull" Mentula vastaa

Maitorahkabuumi on ollut Suomessa valloillaan jo useamman vuoden. Makuja.fi kysyi Jari "Bull" Mentulalta, mistä hän uskoo tämän maitotuotteen suuren suosion johtuvan.
Kehonrakentaja Jari "Bull" Mentula suosii itsekin suomalaisten aktiiviurheilijoiden ja monien laihduttajien tapaan rasvatonta maitorahkaa sen proteiinipitoisuuden vuoksi. Tarjolla olisi kuitenkin paljon muitakin välipalavaihtoehtoja, joista saa saman määrän proteiinia. Miksi juuri maitorahka on saavuttanut niin suuren suosion Suomessa?
Rahka on helppo välipala
Mentula uskoo, että rahkan suosioon Suomessa on niinkin yksinkertainen syy, kuin helppous. Optimaalisen kokoiseen pakkaukseen pakattu maitorahka on helppo lusikoida suuhun tilanteessa kuin tilanteessa.
– Rahka on sangen helppo välipala. Se on valmiina sopivassa annoskoossa, ja se on nopea syödä, Mentula toteaa.
Toinen syy rahkan suosioon on asiantuntijan mukaan sen muunneltavuus. Pienellä vaivalla rahkan makumaailmaa saa tuunattua haluttuun suuntaan, oman maun mukaan.
– Rahkasta pystyy tekemään todella paljon erilaisia makuyhdistelmiä. Se on varmaan toinen syy siihen, että sitä käytetään niin paljon, Mentula kertoo.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Koko Suomi leipoo: Rypytetty punnuspulla
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Lihamakaronilaatikko sulatejuustolla – Katjan maukkaampi makaronilaatikko
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Marry Me -kana – paras broilerikastike puolessa tunnissa
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Kanaa Alfredon tapaan – kermainen kanapasta Pasta Alfredo on nopea arkiruoka
-
Wilhelmiina-keksit – nämä supersuositut ja helpot pikkuleivät viedään käsistä
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan