Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Miksi maitorahka on Suomessa niin suosittua? Jari "Bull" Mentula vastaa

Suomalaisille maitorahka on tuttua välipalaa.
Suomalaisille maitorahka on tuttua välipalaa.Colourbox
Julkaistu 02.10.2015 08:31
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Maitorahkabuumi on ollut Suomessa valloillaan jo useamman vuoden. Makuja.fi kysyi Jari "Bull" Mentulalta, mistä hän uskoo tämän maitotuotteen suuren suosion johtuvan.

Kehonrakentaja Jari "Bull" Mentula suosii itsekin suomalaisten aktiiviurheilijoiden ja monien laihduttajien tapaan rasvatonta maitorahkaa sen proteiinipitoisuuden vuoksi. Tarjolla olisi kuitenkin paljon muitakin välipalavaihtoehtoja, joista saa saman määrän proteiinia. Miksi juuri maitorahka on saavuttanut niin suuren suosion Suomessa?

Rahka on helppo välipala

Mentula uskoo, että rahkan suosioon Suomessa on niinkin yksinkertainen syy, kuin helppous. Optimaalisen kokoiseen pakkaukseen pakattu maitorahka on helppo lusikoida suuhun tilanteessa kuin tilanteessa.

– Rahka on sangen helppo välipala. Se on valmiina sopivassa annoskoossa, ja se on nopea syödä, Mentula toteaa.

Toinen syy rahkan suosioon on asiantuntijan mukaan sen muunneltavuus. Pienellä vaivalla rahkan makumaailmaa saa tuunattua haluttuun suuntaan, oman maun mukaan.

– Rahkasta pystyy tekemään todella paljon erilaisia makuyhdistelmiä. Se on varmaan toinen syy siihen, että sitä käytetään niin paljon, Mentula kertoo.

Lisää aiheesta:

Brittitoimittaja vieraili Suomessa ja halusi selvittää, miksi ihmeessä juomme niin paljon kahvia: "Yllätyin siitä, mitä sain selville"Villitys haastaa proteiinimarkkinat: Kotimainen keksintö korvaa lihan kaurallaVappu Pimiältä kaivataan yllättävää apua ruokakaupassa – "Ihmiset tulevat usein vetämään minua hihasta"Jari "Bull" Mentula: "Jenkeissä rahka on lähestulkoon tuntematon käsite"Jari "Bull" Mentula antaa synninpäästön: Maitorahkaa ei ole pakko syödäKorvaa vielä rahkatrendin? Tämä maitotuote on nyt kovassa huudossa
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 17:02
    Ruoka

    Mistä tietää, että omena on kypsä?

  • 15:08
    Takaisinvedot

    Finnairin lennoilla oli tarjolla hävitettäväksi määrättyä vettä

  • 10:31
    Ruoka

    Hyviä uutisia ruisleivästä

  • 07:44
    Ruoka

    Voiko leipää syödä, jos haluaa laihtua?

  • Eilen17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos