Miksi lakritsi on mustaa? Syy voi yllättää

shutterstock_209964349
Shutterstock

Lakritsi on perinteisesti väriltään mustaa, mutta tiedätkö mistä tämä johtuu? Lakun värin taustalla on yksinkertainen, mutta erikoinen syy.

Lakritsin tunnistaa mustasta väristä, mutta miksei tavallinen laku ole vaikkapa punaista? Fazerin kondiittorimestari Eero Paulamäki kertoo syyn lakritsin tummanpuhuvaan väriin.

Lääkehiili värjää lakritsin

Syy lakritsin syvänmustaan väriin piilee sen sisältämässä lääkehiilessä. Lääkehiiltä taas lisätään suosikkimakeiseen siksi, että se sopii erityisen hyvin lakritsin makumaailmaan.

– Laku olisi muuten (väriltään) beigeä, Paulamäki toteaa.

Asiantuntija ei usko, että lakritsi tekisi entiseen malliin kauppansa, tai olisi edes noussut niin suosituksi makeiseksi, jos sen syvä ja omintakeinen maku ei yhdistyisi tummaan väriin.

– Ja jos tuo (lakritsin) maku yhdistettäisiin toffeen väriin, niin se nyt vaan ei maistuisi samalta. Ihmiset syövät niin paljon silmillään, Paulamäki kertoo.

Katso video: Miten karkkipussi avataan oikeaoppisesti?

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja