Miksi jauhelihaa myydään Suomessa juuri 400 gramman pakkauksissa?
Oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miksi jauhelihaa myydään Suomessa eniten juuri 400 gramman pakkauksessa – eikä vaikkapa puolen kilon erissä?
Moni Suomen myydyin jauhelihatuote on pakattu 400 gramman pakkaukseen, mutta mistä tämä johtuu? Miksi jauhelihaa ei myydä yhtä suurella volyymilla esimerkiksi 500 gramman pakkauksissa? Makuja.fi otti selvää.
Pakkauskoon taustalla on "vakiintunut tapa"
HKScan Finlandin kategoriapäällikkö Jonne Hyvönen kertoo, että Suomessa on ollut jo pitkään tapana myydä jauhelihaa juuri 400 gramman pakkauksissa. Suomalaiset ovat omaksuneet hyvin tämän tavan, ja sen seurauksena jopa valtaosa resepteistä kirjoitetaan sen mukaan, että tarjolla on nimenomaan 400 gramman jauhelihapakkauksia.
– Se on vakiintunut tapa, Hyvönen kertoo.
– Ulkomailla kokovariaatioita on enemmän, ja kyllä tämä 400 gramman paketti on enemmän meidän juttu, Hyvönen kertoo.
Se, että suomalaiset ovat tietoisia 400-grammaisen jauhelihapakkauksen hinnasta, on johtanut siihen, ettei yleisimpään pakkauskokoon hevillä puututa. Pakkauskoon kasvamisen myötä nousevan hinnan pelätään vaikuttavan negatiivisesti myyntipäätökseen.
– Kaupassa viikoittain asioiva kuluttaja tietää hyvin tarkkaan, paljonko on 400-grammaisen jauhelihan hinta, Hyvönen kertoo.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa