Mikkeliläisravintola nostettiin yllättäen "maailman parhaiden" listalle: "Olemme sanattomia"

Tertin kartano ruoka
Kesällä Tertin kartanossa voi nautiskella esimerkiksi pitopöytälounaan puutarhamaisemissa. MTV

Mikkelissä sijaitseva Tertin kartano noteerattiin National Geographic -sivuston ravintolalistauksessa.

Muun muassa kulttuuriin, matkailuun ja luontoon erikoistunut National Geographic on julkaissut sivustollaan listauksen maailman kulinaarisista helmistä, joissa kannattaa vierailla vuonna 2024. "Maailman parhaat" -yläotsikon omaavalle listalle on nostettu yhteensä 21 ruokakohdetta eri puolelta maailmaa. 

Maailmanlaajuinen tutkimusmatkailijoiden, valokuvaajien, kirjoittajien ja toimittajien yhteisö valitsi National Geographicin Best of the World -listalle 21 ravintolaa ja ruokakohdetta.

– Aina innovatiivisesta sushitemppelistä Tokiossa New Yorkissa sijaitsevaan paikallisten ylistämään ruokahalliin, nämä ovat ne paikat, jossa kannattaa nyt syödä ja juoda, sivustolla kirjoitetaan. 

Tertin kartano mukana listalla

Yksi ruokakohde on päässyt myös Suomesta sivuston kulinaaristen helmien listalle – ainoana pohjoismaalaisena kohteena. Maailman Michelin-ravintoloiden ja muiden huipputason ruokakohteiden joukkoon on nimittäin nostettu Mikkelissä sijaitseva Tertin kartano. 

National Geographicin mukaan Itä-Suomessa Saimaan kupeessa sijaitsevat kaupungit tunnetaan muun muassa kartanoistaan ja yksinkertaisista maalaisruoistaan. 

Saimaan alue tunnustettiin myös vastikään ruoka- ja kulttuurimatkailun keskukseksi, kun alueelle myönnettiin European Region of Gastronomy -titteli vuodelle 2024. 

"Olemme sanattomia"

Tertin kartanossa yllätyttiin tunnustuksesta. Jos julkaisu ei näy, katso se täältä.

Mikkelissä sijaitsevan Tertin kartanon historia ulottuu 1600-luvulle saakka. Kartanon pihapiirissä toimii kartanoravintola, herkkupuoti, kahvila ja farmihotelli.

– Maistele Järvi-Suomen ruokaa Tertin kartanossa, talosta hotelliksi muutetussa rakennuksessa, joka sijaitsee neljän hehtaarin hedelmä- ja yrttitarhoissa. Ruokalista nostaa parrasvaloihin annoksia, kuten leppäsavulohta, fasaanipateeta ja mesiangervon kuvilla maustettua kakkua, sivustolla kuvaillaan.

Tertin kartanoa isännöi jo neljättä sukupolvea Pylkkäsen perhe. Kartanosta kommentoidaan Instagramissa tuoretta tunnustusta häkeltyineinä.

– Olemme sanattomia. Tertin kartano on valittu National Geographic Travel vuoden 2024 parhaiden ravintoloiden joukkoon. Nöyränä kiitämme ja kumarramme. Tästä on hyvä jatkaa! 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat