Mikä on lomailijoita houkuttelevan Mathildedalin salaisuus? "Suomen hipstereimmän kylän" ruokavalikoima laajenee

Matildankartanon puutarha)
Mathildedalin ruukkikylän ruokavalikoima laajenee. Lotta Lind

Mathildedal houkuttelee kesäisin vapaa-ajan asukkaita ja lomailijoita nauttimaan vanhan ruukkikylän tunnelmasta. Tänä kesänä Mathildedaliin on avattu uusi konttiravintola, joka on mainio lisäys kylän ravintolavalikoimaan. Myös erilaiset tapahtumat kutsuvat lomailijoita vierailemaan alueella.

Salon kuntaan kuuluvassa Mathildedalissa asuu vakituisesti reilu sata asukasta, mutta kesäisin kylän väkiluku moninkertaistuu. Kylä on tunnettu alpakoista, kyläpanimosta ja hyvistä ravintoloista. Mathildedal on loistava kohde päiväretkelle tai viikonloppulomalle.

Pääkaupunkiseudulta Mathildedaliin ajaa autolla parissa tunnissa ja Turun seudulta vajaassa tunnissa. Saloon pääsee myös junalla ja sieltä Mathildedalin kylään liikennöi bussi. Mathildedal on saavutettavissa myös pyörällä. Kylä sijaitsee pyöräilijöiden “Rannikkoreitin” varrella ja reitti jatkuu sieltä kohti Kemiönsaarta.

Ravintolavalikoiman uusin tulokas

Mathildedalin ruukkikylän ravintoloissa voi viettää koko päivän herkutellen. Ravintolavalikoima on pieneksi kyläksi loistava.

Matildankartanon ravintolan, pizzoja tarjoavan kyläravintola Terhon, satamaravintolan “Mathildan Marinan” ja Ruukin Krouvin kaveriksi avattiin kesäkuun alussa uusi ravintola VINO´sti bistro. VINO´sti bistro on konttiravintola, joka tarjoaa herkkuja nautittavaksi Matildan asukkaille, mökkeilijöille ja päiväretkeilijöille.

Bistron takana on Salon keskustassa sijaitsevan ravintola Kastun omistaja Ville Hendriksson. Ravintola koostuu merikontista ja terassista. Hendriksson kertoo, että bistron nimi VINO´sti tulee vinosta eli viinistä ja ravintola erottuu alueen muista ravintoloista samppanja- ja viinivalikoimallaan.

Bistron menu koostuu simpukoista, ravuista, “upgreidatuista” ranskanperunoista, belgialaisista vohveleista sekä tarkkaan valituista viineistä.

VINO´sti bistrossa pyritään käyttämään lähellä tuotettuja raaka-aineita ja ravintolassa tarjottava liha ja kasvikset ovat paikallisesti tuotettuja.

Kesäkuun lopulla VINO´sti bistrossa alkaa “Ribsteri-illat”, joissa grillataan “vino pino ribsejä”. Hendriksson kertoo, että nimitys “Ribsteri-illoille” tuli Helsingin Sanomien nimettyä Mathildedal “Suomen hipstereimmäksi kyläksi”.

Erilaisten tapahtumien keidas

Matildankartanossa on toiminut muutaman vuoden ajan leipomo ja leipomoravintola. Tänä kesänä Matildankartanon valikoimaan on tullut uusia herkkuja, jotka helpottavat matkailijoiden arkea. Matildankartano on avannut verkkokaupan, josta voi ostaa lähiraaka-aineista valmistettuja retkieväspaketteja mukaan vene- tai metsäretkelle.

Matildankartanossa tullaan kesän aikana järjestämään erilaisia tapahtumia. Heinäkuun ensimmäisellä viikolla Matildankartanossa järjestetään siideri-festivaali, jossa tarjolla on paikallisia Lepolan ja Hallonmäen siideripanimon siidereitä.

Matildankartanon puutarhassa tullaan järjestämään myös konsertteja. Matildankartanon lisäksi myös Kyläravintola Terhossa pääsee nauttimaan konserteista kesän aikana. Terhossa esiintyvät muun muassa Aurora, Younghearted, Mariska Duo ja Kasmir.

Mathildedal sijaitsee Teijon kansallispuiston vieressä, joten kylässä vieraillessa voi käydä myös patikoimassa kansallispuistossa ja pulahtamassa Matildanjärvessä. Kansallispuiston alueella voi yöpyä teltassa tai eräkämpässä ja viettää iltaa saunoen Matildanjärven rannalla.

Alueella on myös monenlaista vapaa-ajan vietettä, SUP-lautojen vuokrausta, melomista ja soutua. Mathildedalin kylässä lomailijat voivat käydä pelaamassa minigolfia, tennistä tai padelia.

Kirjoittaja on osallistunut Helsingin yliopiston avoimen yliopiston ja MTV Uutisten Journalismi ammattina -kurssille. Artikkeli on osa kurssin lopputyötä.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja