Mikä jauheliha sopii parhaiten makaronilaatikkoon? Näin löydät sopivimman vaihtoehdon

shutterstock_113686639
Jauheliha on yksi suosituimmista lihoista. Shutterstock

Suomalaiset suosivat jauhelihaa lukuisissa eri ruoissa. Muutaman helpon vinkin avulla osaat valita juuri oikean jauhelihan kaikkiin eri ruokiin.

Erilaisia jauhelihavaihtoehtoja löytyy kaupan hyllyltä jopa kymmeniä. Välillä saattaa tuntua hankalalta miettiä, mikä olisi se oikea valinta eri ruokiin. Sopivimman jauhelihan voi löytää kuitenkin muutaman helpon vinkin avulla.

HK:n kokki Tero Honkaniemi kertoo, että jauhelihaa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota lihan väriin ja makuun. Naudan jauheliha on vaihtoehdoista kaikista punaisinta ja voimakkaimman makuista. Miedompi ja vaaleampi vaihtoehto on porsaan jauheliha. Kaikista vaalein ja hyvin mieto vaihtoehto on kananpojan jauheliha.

Sopivan jauhelihan voi valita myös rasvapitoisuuden mukaan, kokki vinkkaa. Vähärasvaista jauhelihaa kannattaa suosia esimerkiksi keittoissa, pyöryköissa ja pihveissä.

- Rasvapitoinen jauheliha sopii kastikkeisiin, murekkeeseen, laatikkoruokiin, pehmeisiin pyöryköihin ja pihveihin, kertoo Honkaniemi.

– Nyrkkisääntönä on, että enemmän rasvaa tarkoittaa enemmän makua, mehevyyttä ja pehmeyttä.

Jauhelihakeittoon siis sopii hyvin esimerkiksi kananpojan jauheliha, mutta makaronilaatikkoon kannattaa valita 17 prosenttista naudan jauhelihaa.

Honkaniemi kuitenkin muistuttaa, ettei jauhelihaa voi valita ”väärin”. Tärkeintä ovat omat makutottumukset ja mieltymykset.

Lähde: HKScan

***

Kokeile jauhelihasta tätä herkullista kastiketta:

Porkkanainen jauhelikastike 0:34

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.