Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mikä jauheliha sopii parhaiten makaronilaatikkoon? Näin löydät sopivimman vaihtoehdon

Jauheliha on yksi suosituimmista lihoista.
Jauheliha on yksi suosituimmista lihoista.Shutterstock
Julkaistu 17.08.2017 17:33

PETRA SUNDELL

Suomalaiset suosivat jauhelihaa lukuisissa eri ruoissa. Muutaman helpon vinkin avulla osaat valita juuri oikean jauhelihan kaikkiin eri ruokiin.

Erilaisia jauhelihavaihtoehtoja löytyy kaupan hyllyltä jopa kymmeniä. Välillä saattaa tuntua hankalalta miettiä, mikä olisi se oikea valinta eri ruokiin. Sopivimman jauhelihan voi löytää kuitenkin muutaman helpon vinkin avulla.

HK:n kokki Tero Honkaniemi kertoo, että jauhelihaa valitessa kannattaa kiinnittää huomiota lihan väriin ja makuun. Naudan jauheliha on vaihtoehdoista kaikista punaisinta ja voimakkaimman makuista. Miedompi ja vaaleampi vaihtoehto on porsaan jauheliha. Kaikista vaalein ja hyvin mieto vaihtoehto on kananpojan jauheliha.

Sopivan jauhelihan voi valita myös rasvapitoisuuden mukaan, kokki vinkkaa. Vähärasvaista jauhelihaa kannattaa suosia esimerkiksi keittoissa, pyöryköissa ja pihveissä.

- Rasvapitoinen jauheliha sopii kastikkeisiin, murekkeeseen, laatikkoruokiin, pehmeisiin pyöryköihin ja pihveihin, kertoo Honkaniemi.

– Nyrkkisääntönä on, että enemmän rasvaa tarkoittaa enemmän makua, mehevyyttä ja pehmeyttä.

Jauhelihakeittoon siis sopii hyvin esimerkiksi kananpojan jauheliha, mutta makaronilaatikkoon kannattaa valita 17 prosenttista naudan jauhelihaa.

Honkaniemi kuitenkin muistuttaa, ettei jauhelihaa voi valita ”väärin”. Tärkeintä ovat omat makutottumukset ja mieltymykset.

Lähde: HKScan

***

Kokeile jauhelihasta tätä herkullista kastiketta:

0:34Porkkanainen jauhelikastike

Lisää aiheesta:

Kokit muistuttavat: Älä koskaan tee näitä ruokia markettijauhelihastaAmmattilaiskokit muistuttavat: Näitä ruokia ei koskaan kannata tehdä markettijauhelihastaKokit paljastavat suosikkinsa ja inhokkinsa: Näitä ruokia ei koskaan kannata tehdä markettijauhelihasta Ethän sorru tähän jauhelihavirheeseen? Voi pilata pahimmassa tapauksessa koko ruoanMitä jauhelihaa valitset kaupasta? Älä ainakaan sorru mokaan, joka voi pilata ruokasiYksi tuote ylitse muiden: Suomen suosituin jauheliha – käytätkö sinäkin?
LihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • 9.10.18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos

  • 5.9.17:31
    Mitä ihmettä?

    Vegaanin palopelastajan ensimmäinen työpäivä: 20 000 kiloa palavaa pihviä