Mikä ihme tämä on? Kasvisasiantuntija Annika esittelee hevi-osaston vihreän kummajaisen, jonka maku yllättää

Mikä ihmeen meribanaani? Asiantuntija esittelee hevi-osaston kummajaisen 1:27 Mikä ihmeen meribanaani? Asiantuntija esittelee hevi-osaston kummajaisen

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa perehdyttiin torstaina hieman eksoottisempiin hedelmiin ja vihanneksiin. Oletko sinä kuullut meribanaanista?

Kauppojen hevi-osastoilta löytyy tuttujen ja turvallisten tuotteiden lisäksi monenlaisia erikoisia vihanneksia ja juuri nyt on saatavilla muun muassa erilaisia merisalaatteja, okraa, kassavaa, edamamea, lootusjuurta, sisholehteä ja taaroa. Monelle nämä ovat tuntemattomia vihanneksia, mutta ovat kyllä tutustumisen arvoisia.

Torstaina Viiden jälkeen ohjelmassa Satotukun myyntipäällikkö Annika Hongell-Hakkarainen esitteli osan näistä tuotteista.

Oletko kuullut meribanaanista?

Meribanaanit eli karkallat kasvavat luonnossa pitkissä säikeissä Australian hiekkarannoilla lähellä merta. Maku on loistava sekoitus suolaista, mehukasta ja mausteista makua. Eri vuodenaikoina meribanaanin väri vaihtelee kirkkaan vihreästä, ruosteen punaiseen ja jopa tulipunaiseen. Meribanaani on terveellinen ja sopii syötäväksi raakana salaateissa tai sen voi paistaa pannulla esimerkiksi lihan tai kalan kanssa. Käytä meribanaanista mehevät lehdet. Meribanaani on erinomainen kuidun, raudan ja kalsiumin lähde, ja sisältää myös jonkin verran C-vitamiinia. Meribanaanit säilytetään kylmässä.

Katso videolta, miltä näyttää meribanaani ja mitä ajatuksia se herättää Viiden jälkeen -ohjelman juontajissa.


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat