1:27

Mikä ihme tämä on? Kasvisasiantuntija Annika esittelee hevi-osaston vihreän kummajaisen, jonka maku yllättää

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa perehdyttiin torstaina hieman eksoottisempiin hedelmiin ja vihanneksiin. Oletko sinä kuullut meribanaanista?

Kauppojen hevi-osastoilta löytyy tuttujen ja turvallisten tuotteiden lisäksi monenlaisia erikoisia vihanneksia ja juuri nyt on saatavilla muun muassa erilaisia merisalaatteja, okraa, kassavaa, edamamea, lootusjuurta, sisholehteä ja taaroa. Monelle nämä ovat tuntemattomia vihanneksia, mutta ovat kyllä tutustumisen arvoisia.

Torstaina Viiden jälkeen ohjelmassa Satotukun myyntipäällikkö Annika Hongell-Hakkarainen esitteli osan näistä tuotteista.

Oletko kuullut meribanaanista?

Meribanaanit eli karkallat kasvavat luonnossa pitkissä säikeissä Australian hiekkarannoilla lähellä merta. Maku on loistava sekoitus suolaista, mehukasta ja mausteista makua. Eri vuodenaikoina meribanaanin väri vaihtelee kirkkaan vihreästä, ruosteen punaiseen ja jopa tulipunaiseen. Meribanaani on terveellinen ja sopii syötäväksi raakana salaateissa tai sen voi paistaa pannulla esimerkiksi lihan tai kalan kanssa. Käytä meribanaanista mehevät lehdet. Meribanaani on erinomainen kuidun, raudan ja kalsiumin lähde, ja sisältää myös jonkin verran C-vitamiinia. Meribanaanit säilytetään kylmässä.

Katso videolta, miltä näyttää meribanaani ja mitä ajatuksia se herättää Viiden jälkeen -ohjelman juontajissa.


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja