Mikä ihme on tämä hedelmä? Moni suomalainen ei tunnista hevi-osaston kummajaista: "Kuin ydinsäteily olisi iskenyt kananjalkoihin"

1:26 Oletko maistanut tätä hedelmää? "Näyttää kauhuelokuvan rekvisiitalta"

MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa perehdyttiin torstaina suomalaisten ruokakauppojen eksoottisiin hedelmiin. 

Ruokakaupassa kuin ruokakaupassa tulee usein ensimmäisenä vastaan hedelmä- ja vihannesosasto. Banaanit, omenat ja klementiinit ovat suomalaisille hyvin tuttuja tuotteita, mutta hevi-hyllyiltä löytyy runsaasti myös hieman eksoottisempiakin hedelmiä. 

Viiden jälkeen -ohjelmassa tutustuttiin hedelmiin, joiden ulkonäköä ja nimeä moni suomalainen ei vielä tunne. Paikalla hedelmäasiantuntijana oli Annika Hongell-Hakkarainen Satotukusta.

"Ihan kuin kauhuelokuvan rekvisiittaa"

Ensimmäiseksi Viiden jälkeen -ohjelmassa tutustuttiin kellertävään hedelmään, joka herätti juontajissa runsaasti ihmetystä:

– Ihan kuin kauhuelokuvan rekvisiittaa. Yritän miettiä, kasvaako tämä maassa, pensaassa vai puussa, juontaja Toni Immonen ihmetteli. 

Oudon näköinen hedelmä puhutti myös ohjelman taustajoukoissa.

– Näyttää siltä kuin ydinsäteily olisi iskenyt kananjalkoihin, Viiden jälkeen -ohjelman Inka Korhonen totesi osuvasti. 

Tiedätkö sinä, mistä hedelmästä on kyse ja mihin sitä voi käyttää? Katso videolta oikea vastaus. 


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja