Mikä ihme on tämä hedelmä? Moni suomalainen ei tunnista hevi-osaston kummajaista: "Kuin ydinsäteily olisi iskenyt kananjalkoihin"
MTV:n Viiden jälkeen -ohjelmassa perehdyttiin torstaina suomalaisten ruokakauppojen eksoottisiin hedelmiin.
Ruokakaupassa kuin ruokakaupassa tulee usein ensimmäisenä vastaan hedelmä- ja vihannesosasto. Banaanit, omenat ja klementiinit ovat suomalaisille hyvin tuttuja tuotteita, mutta hevi-hyllyiltä löytyy runsaasti myös hieman eksoottisempiakin hedelmiä.
Viiden jälkeen -ohjelmassa tutustuttiin hedelmiin, joiden ulkonäköä ja nimeä moni suomalainen ei vielä tunne. Paikalla hedelmäasiantuntijana oli Annika Hongell-Hakkarainen Satotukusta.
"Ihan kuin kauhuelokuvan rekvisiittaa"
Ensimmäiseksi Viiden jälkeen -ohjelmassa tutustuttiin kellertävään hedelmään, joka herätti juontajissa runsaasti ihmetystä:
– Ihan kuin kauhuelokuvan rekvisiittaa. Yritän miettiä, kasvaako tämä maassa, pensaassa vai puussa, juontaja Toni Immonen ihmetteli.
Oudon näköinen hedelmä puhutti myös ohjelman taustajoukoissa.
– Näyttää siltä kuin ydinsäteily olisi iskenyt kananjalkoihin, Viiden jälkeen -ohjelman Inka Korhonen totesi osuvasti.
Tiedätkö sinä, mistä hedelmästä on kyse ja mihin sitä voi käyttää? Katso videolta oikea vastaus.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan