Mihin aikaan syöt päivällisen? Kellonaika vaikuttaa suoraan vyötärönympärykseesi

laihdutus
Shutterstock

Ruokailu säännöllisesti iltakahdeksan jälkeen kerryttää vyötärölle kiloja, uusi chileläistutkimus esittää.

Kannattaako illalla syödä vai ei? Tuoreen tutkimuksen mukaan miehillä ja naisilla, joilla oli tapana syödä myöhään illalla, oli keskimäärin viisi senttiä isompi vyötärönympärys.

Tutkijoiden mukaan ilmiötä saattaa selittää, että ihmiskeho on tarkoitettu käyttämään energiaa päivänvalon tunteina, ja kehon toiminnot hidastuvat yöksi, kun valmistaudumme nukkumaan. Silloin suuret ateriat saattavat johtaa painonnousuun.

Tutkimuksessa analysoitiin yli 5000:tta chileläistä. Iltakahdeksan jälkeen syövillä oli keskimäärin puoli yksikköä suurempi painoindeksi kuin henkilöillä, jotka eivät syöneet myöhään.

Painonhallinnan kannalta lieneekin järkevämpää syödä tukeva aamiainen ja lounas ja keventää ruokailua iltaa kohden ennemmin kuin päinvastoin. 

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!