Mihin aikaan syöt päivällisen? Kellonaika vaikuttaa suoraan vyötärönympärykseesi

laihdutus
Shutterstock

Ruokailu säännöllisesti iltakahdeksan jälkeen kerryttää vyötärölle kiloja, uusi chileläistutkimus esittää.

Kannattaako illalla syödä vai ei? Tuoreen tutkimuksen mukaan miehillä ja naisilla, joilla oli tapana syödä myöhään illalla, oli keskimäärin viisi senttiä isompi vyötärönympärys.

Tutkijoiden mukaan ilmiötä saattaa selittää, että ihmiskeho on tarkoitettu käyttämään energiaa päivänvalon tunteina, ja kehon toiminnot hidastuvat yöksi, kun valmistaudumme nukkumaan. Silloin suuret ateriat saattavat johtaa painonnousuun.

Tutkimuksessa analysoitiin yli 5000:tta chileläistä. Iltakahdeksan jälkeen syövillä oli keskimäärin puoli yksikköä suurempi painoindeksi kuin henkilöillä, jotka eivät syöneet myöhään.

Painonhallinnan kannalta lieneekin järkevämpää syödä tukeva aamiainen ja lounas ja keventää ruokailua iltaa kohden ennemmin kuin päinvastoin. 

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.