Mies joi 10 tölkkiä Coca-Colaa päivässä – huolestuttavat seuraukset

Kuvituskuva.
EPA

Amerikkalainen 50-vuotias mies päätti testata, kuinka sokeroidun limun suurkulutus vaikuttaa terveyteen kuukauden aikajänteellä.

Amerikkalaismiehen uskaliaalla testillä juoda 10 Coca-Colaa päivässä oli merkittävä vaikutus hänen painoonsa – vaikka hän noudatti dieettiä vain kuukauden.

Kuinka paljon syöt sokeria huomaamattasi?

Dieetin tarkoitus oli havainnollistaa, kuinka hurjan määrän sokeria ihmiset juovat aivan huomaamatta sokeroitujen limujen joukossa.

– Aion juoda kymmenen Coca-Cola-tölkkiä päivässä. Se on ainoa muutos, jonka aion tehdä elintapoihini, mies haastoi aloittaessaan cokisdieetin.

Paino nousi merkittävästi

Mies painoi ennen dieetin aloittamista 76,2 kiloa. Painonnousu oli oletettavaa, sillä kymmenessä limutölkissä on kilokaloreita noin 1400. Dieetin päättyessä hän painoi 85 kiloa – eli paino nousi vain sokeroidun limun vaikutuksesta liki kymmenen kiloa kuukauden aikana.

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja