Lentokoneruoka on huonolaatuisuudessaan yleinen vitsien aihe. Ensi kuussa taivaalla on kuitenkin mahdollista nauttia kunnon illallinen.
Sveitsiläinen keittiömestari Andreas Caminada isännöi marraskuussa erikoista pop up -ravintolaa. Pöytä katetaan Zürichistä New Yorkiin matkaavaan Swiss International Air Linesin lentokoneeseen marraskuun 21. päivänä.
– Olen utelias ja haluan kokeilla uusia asioita. Tämä projekti on kokonaisuudessaan mieletön kokemus minulle ja henkilökunnalleni, Caminada kertoi The Daily Mealin haastattelussa.
Illallinen viineineen katetaan niin turisti- kuin ensimmäisenkin luokan matkustajille. Lippuja Swiss Airlines lennolle LX16 saa ostettua normaalien lentojen tapaan. Liput lennolle tosin maksavat tuntuvasti enemmän kuin tavallisesti.
Huippukokki luottaa paikallisiin raaka-aineisiin
Caminadan ravintola Schauensteinin linnassa on saanut kolme Michelin-tähteä.
Hän tarjoaa ravintolassaan paikallisista ja tuoreista raaka-aineista valmistettua sveitsiläistä ruokaa.
– Käytän aina tuoreita ja ensiluokkaisia raaka-aineita, jotka ovat mielellään sesonginmukaisia ja paikallisesti tuotettuja. On paljon mielenkiintoisempaa tehdä hyvää ruokaa yksinkertaisista ainesosista, kuin ostaa kallista kalaa ja lusikoida sen päälle kaviaaria, Caminadan kertoo The Financialistin haastattelussa.
Lähde: Swiss Airlines, The Daily Meal, The Financialist
LUE MYÖS:
Helsinkiläinen Michelin-ravintola lopettaa toimintansa
Huippukokit kommentoivat suolankäyttöä: "Täysin suolatonta ruokaa ei voi tehdä"
Ravintoloitsija hermostui bloggaajien ravintola-arvosteluista: ”Pistää vihaksi!”