"Merkittävä vaikutus terveyteen" – ravitsemusterapeutti varoittaa aamupalamokasta

shutterstock_212293627
Shutterstock

Ruotsalainen ravitsemusterapeutti varoittaa aamupalamokasta, joka vaikuttaa huomaamatta usein koko päivän ruokailuun.

Nimeään kantavan tuotesarjansa pian Suomessa lanseeraava ruotsalainen ravitsemusterapeutti Fredrik Paulún kertoi Makuja.fi:lle, että aamiaisella on merkittävä vaikutus koko päivän ruokailuun – eikä sitä tulisi siksi koskaan jättää väliin. Ravitsemusterapeutti huomauttaa myös, että aamiaisella ei koskaan kannattaisi syödä sokeria.

– Aamiaisella on on merkittävä vaikutus terveyteen, Paulún toteaa.

– Ala syömään aamiaista ja luovu sokerista. Sisällytä aamiaiselle terveellistä ruokaa. Sisällytä aamiaiseen vaikkapa kaurahiutaleita, hedelmiä, keitettyjä munia, Paulún neuvoo.

Älä jätä aamiaista väliin

Paulún on tietoinen siitä, että moni jättää kiireen tai ruokahaluttomuuden vuoksi aamiaisen kokonaan väliin etenkin arkena. Pahimmillaan tämä kohtalokas tapa vaikuttaa merkittävästi koko päivän ruokarytmiin.

– Ihmiset, jotka eivät syö aamiaista, syövät usein päivän aikana paljon enemmän – ja paljon enemmän nimenomaan roskaruokaa. He ovat niin nälkäisiä, etteivät he pysty keskittymään aamuisin, koska heidän verensokerinsa on niin alhaalla. Heidän nälkänsä yltyy lounaaseen mennessä todella kovaksi, Paulún toteaa.

Sokeri ei sovi aamupalalle

Paulún on huolissaan myös siitä, kuinka paljon ihmiset syövät nykypäivänä sokeria. Esimerkiksi sokerimuroilla aloitettu päivä saa usein ikävän käänteen, kun verensokeri lähtee taas laskuun.

– Jos syöt sokerisia muroja, syöt helposti kilokaupalla sokeria vuoden aikana, Paulún huomauttaa.

– Luulet aluksi, että olosi on hyvä, mutta kun se lähtee heikkenemään, sinun tulisi syödä vain lisää sokeria, jotta olo kohenisi taas, asiantuntija jatkaa.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat