Menikö pasta taas piloille? Syynä voi olla kattilatöppäys

pasta
Shutterstock

Ethän vain keitä pastaa liian pienessä kattilassa? Saatat pilata päivällisesi.

Liian pienen kattilan valitseminen pastallesi saattaa koitua hyvin valmistellun aterian kohtaloksi.

Ensinnäkin, jos käyttämäsi spagetit tai nuudelit ovat pitkiä, ne eivät mahdu kattilaan ilman, että pilkot niitä pienemmiksi. Mutta vielä oleellisempaa on se, että riippumatta käyttämäsi pastan muodosta tai koosta, lopputulos on luultavasti toisiinsa tarrautunut, tahmea kasa – ei kovin herkullista siis.

Kun lisäät pastan pieneen määrään vettä, madaltuu veden lämpötila huomattavasti enemmän kuin silloin, jos lisäät pastan suureen määrään vettä. Siksi vedellä kestää kauemmin kiehua. Tällä välin pasta lepää kattilassa ja alkaa paakkuntua – ainakin, jos et sekoita sitä tarkkaavaisesti. Lisäksi pienessä kattilassa pastan tärkkelyksen ja veden suhde toisiinsa on liian suuri, mikä on myös eräs tahmaisuutta aiheuttava syy.

Jos et ole keittämässä vain yhtä annosta, jolloin selviät pienelläkin kattilalla, keitä pasta italialaisten isoäitien tapaan: täytä suuri kattila noin viidellä litraa vettä ja kiehauta se nopeasti. Lisää sitten 2 ruokalusikallista suolaa ja pasta. Sekoita satunnaisesti, kunnes pasta on al dente.

LUE MYÖS:

Lähde: Real Simple

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja