Melkoinen moka: Vegeherkku Härkis onkin etiketin mukaan valmistettu suomalaisesta naudanlihasta

Härkis 38217814
Lehtikuva

Suomalaisen härkapapuvalmiste Härkiksen pakettiin lipsahti melkoinen ainesosavirhe.

Facebookin Vegaaniset kasvisruuat -ryhmässä ihmetellään kotimaista härkäpapuvalmiste Härkiksen pakettia, joka sisältää etiketin mukaan "suomalaista naudanlihaa":

Kyseessä on ammattikeittiöille tarkoitettu 2,5 kilon paketti Härkistä. Etiketissä lukee selkeästi, että tuote sisältää suomalaista lihaa ja ainesosan olevan naudanlihaa. Etikettivirheestä tekee tragikoomisen erityisesti se fakta, että Härkiksen pitäisi olla vegaaneille sopivaa.

–  Hei kamoon. Sehän on HÄRKÄpapu. Härkä on yhtäsuurikuin nauta? Vegaaniset kasvisruuat -ryhmässä vitsaillaan.

Härkistä valmistavasta suomalaisesta Verso Food Oy:sta vahvistetaan MTV:lle, että kyse todellakin on vain etikettivirheestä, eikä tuote oikeasti sisällä lihaa. 

–  Etiketin sisältö ei missään nimessä pidä paikkansa. Tuote sisällä on oikea. On käynyt niin, että etikettikoneella kirjattu teksti on printtautunut väärin, Verso Foodin myyntipäällikkö Minna Ottavainen kertoo.

Ottavaisen mukaan tuotetta ei väärällä etiketillä ole mennyt kuluttajille, vaan ainoastaan ammattikeittiöille yhden logistiikkakeskuksen kautta. Virheellinen tuote saatiin nopeasti vedettyä takaisin.

– Nopean reagoinnin ansiosta saimme takaisinvedon tehtyä pikaisesti. Tämä oli valitettava virhe, Ottavainen kertoo. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!