Lihapullat osa 17 - meksikolaiset lihapullat tomaattikastikkeella

MTV Oy, All rights reserved

Lihapullasaaga jatkuu jälleen. Nyt mennään Meksikon lämpöön ja makujen poltteeseen. Syviä makuja, upeita tuoksuja ja tuhtia olemusta. ¡Ja riva ja riva! 

Meksikolaiset lihapullat

400 g sika-nautajauhelihaa

1 pienehkö sipuli, hienonnettuna

3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 dl korppujauhoja

1 rkl lehtipersiljaa, hienonnettuna

1 rkl minttua, hienonnettuna

1 tl roomankuminaa (eli jeeraa), jauhettuna

1 rkl tomaattipyreetä

1 tl dijonsinappia

loraus Worcestershire-kastiketta

1 muna, vatkattuna

1 rkl kapriksia, hienonnettuna

2 munaa, kovaksi keitettynä ja hienonnettuna

1,5 dl maitoa

150 g keitettyä pitkäjyväistä riisiä

suolaa

pippuria

tomaattikastiketta (resepti alla)

Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään. Voit tässä kohtaa paistaa koepallon ja maustaa taikina mieleiseksi.

Pistä taikina tekeytymään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi ja tee sillä välin tomaattikastike. Pyörittele taikinasta 3-4 cm leveitä palloja. Kippaa pullat kuuman tomaattikastikkeen sekaan ja anna hautua 45 min. (Voit myös paistaa pullat melkein kypsäksi pannulla tai uunissa ja lisätä sitten kastikkeen sekaan. Tällöin haudutusta tarvitaan vain 25 min.) Tarjoile riisin kera. Päälle voi ripotella persiljaa, korianteria tai paahdettua sipulia.

Meksikolainen tomaattikastike

2 tlk tomaattimurskaa

1 sipuli, hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

oliiviölyä

0,5 tl roomankuminaa (eli jeeraa), jauhettuna

lasillinen punaviiniä

1 laakerinlehti

muutama timjamin tai oreganon varsi, lehdet nypittyinä

ripaus tummaa sokeria

2 rkl Chipotle-tahnaa (kaupasta)

3 dl kanalientä

suolaa

mustapippuria

Kuumenna kattila keskilämmölle. Lorauta pohjalle hiukan öljyä. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää mukaan valkosipulisilppu ja roomankumina ja anna vielä kuullottua muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää viini ja anna sen kiehahtaa. Lisää loput ainekset, mutta vain osa kanaliemestä. Anna porista 20 minuuttia. Jos tarpeen, lisää loput kanaliemestä. Maista ja mausta. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!