Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Lihapullat osa 17 - meksikolaiset lihapullat tomaattikastikkeella

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 13.01.2016 20:55

Lihapullasaaga jatkuu jälleen. Nyt mennään Meksikon lämpöön ja makujen poltteeseen. Syviä makuja, upeita tuoksuja ja tuhtia olemusta. ¡Ja riva ja riva! 

MTV Oy, All rights reserved

Meksikolaiset lihapullat

400 g sika-nautajauhelihaa

1 pienehkö sipuli, hienonnettuna

3 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 dl korppujauhoja

1 rkl lehtipersiljaa, hienonnettuna

1 rkl minttua, hienonnettuna

1 tl roomankuminaa (eli jeeraa), jauhettuna

1 rkl tomaattipyreetä

1 tl dijonsinappia

loraus Worcestershire-kastiketta

1 muna, vatkattuna

1 rkl kapriksia, hienonnettuna

2 munaa, kovaksi keitettynä ja hienonnettuna

1,5 dl maitoa

150 g keitettyä pitkäjyväistä riisiä

suolaa

pippuria

tomaattikastiketta (resepti alla)

Sekoita kulhossa kaikki ainekset keskenään. Voit tässä kohtaa paistaa koepallon ja maustaa taikina mieleiseksi.

Pistä taikina tekeytymään jääkaappiin noin puoleksi tunniksi ja tee sillä välin tomaattikastike. Pyörittele taikinasta 3-4 cm leveitä palloja. Kippaa pullat kuuman tomaattikastikkeen sekaan ja anna hautua 45 min. (Voit myös paistaa pullat melkein kypsäksi pannulla tai uunissa ja lisätä sitten kastikkeen sekaan. Tällöin haudutusta tarvitaan vain 25 min.) Tarjoile riisin kera. Päälle voi ripotella persiljaa, korianteria tai paahdettua sipulia.

Meksikolainen tomaattikastike

2 tlk tomaattimurskaa

1 sipuli, hienonnettuna

2 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

oliiviölyä

0,5 tl roomankuminaa (eli jeeraa), jauhettuna

lasillinen punaviiniä

1 laakerinlehti

muutama timjamin tai oreganon varsi, lehdet nypittyinä

ripaus tummaa sokeria

2 rkl Chipotle-tahnaa (kaupasta)

3 dl kanalientä

suolaa

mustapippuria

Kuumenna kattila keskilämmölle. Lorauta pohjalle hiukan öljyä. Kuullota sipulia muutama minuutti. Lisää mukaan valkosipulisilppu ja roomankumina ja anna vielä kuullottua muutama minuutti. Mausta suolalla ja pippurilla. Lisää viini ja anna sen kiehahtaa. Lisää loput ainekset, mutta vain osa kanaliemestä. Anna porista 20 minuuttia. Jos tarpeen, lisää loput kanaliemestä. Maista ja mausta. MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Lihapullat tomaattikastikkeessa Hans Välimäen tapaan9 x salsaresepti – tacoon, burgeriin, pihville, dippaukseenKlassikkoherkut astetta terveellisempinä versioina – poimi pyttipannun, lihapullien ja muusin reseptit!Harira - marokkolainen liha-tomaatti-linssikeittoLihapullat osa 18 - Possupullat punaviini-tomaattikastikkeessaGordonin italialaiset lihapullat
lihapullalihapullasaagaMeksikomeksikolainenreseptitomaattikastike

Tuoreimmat aiheesta

lihapulla
  • 09.05.201908:29
    liharuoka

    Lihapullat osa 28: Piripiri-pullat

  • 10.02.201919:49
    kanapullat

    Lihapullat osa 27: Curry-kanapullat, kurkku-korianterisambal ja munanuudeleita

  • 02.01.201922:07
    resepti

    Lihapullat osa 26: Vasikkapullat ricottalla

  • 27.06.201820:44
    resepti

    Lihapullat osa 25: Marsala-kanapullat

  • 14.06.201818:27
    resepti

    Lihapullat osa 24: Leijonanpääpullat kiinalaisittain