Maustatko pihvin ennen vai jälkeen paistamisen? Kokki paljastaa oikean tavan
Kannattaako liha maustaa ennen vai jälkeen paistamisen? Nappaa pihvinpaiston tärkeimmät vinkit.
Ennen pihvipaiston aloittamista on syytä muistaa, että pannun pitää antaa lämmetä riittävän kuumaksi. Pihvejä ei kannata laittaa jääkaappikylminä pannulle, vaan antaa niiden hieman lämmetä ennen paistoa. Pihvit kannattaa myös maustaa ennen, kun ne laitetaan paistumaan.
– Pippuri kannattaa ehdottomasti lisätä pihviin jo ennen paistoa, sillä pippurista tulee paistaessa pehmeämmän makuista, jopa kahvimaista, kokki Aki Wahlman vinkkaa.
Anna pihvien paistua rauhassa noin minuutin verran per puoli. Tämän jälkeen pihvit kannattaa vielä laittaa uuniin kypsentymään valmiiksi.
– Kypsennysajan voi laskea pihvin paksuudesta. Jos pihvi on kolme senttiä paksu, se laitetaan 180 asteiseen uuniin kuudeksi minuutiksi.
Kypsennyksen lopuksi pihvien annetaan vielä vetäytyä vähintään kaksi minuuttia.
Naudanlihan sisälämpötilat:
Raaka/verinen 48°C
Medium 54°C
Kypsä 62°C
Lähde: Atria Klubi
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti