Maustatko pihvin ennen vai jälkeen paistamisen? Kokki paljastaa oikean tavan

pihvi,-grilli,-kypsyysaste
Shutterstock

Kannattaako liha maustaa ennen vai jälkeen paistamisen? Nappaa pihvinpaiston tärkeimmät vinkit.

Ennen pihvipaiston aloittamista on syytä muistaa, että pannun pitää antaa lämmetä riittävän kuumaksi. Pihvejä ei kannata laittaa jääkaappikylminä pannulle, vaan antaa niiden hieman lämmetä ennen paistoa. Pihvit kannattaa myös maustaa ennen, kun ne laitetaan paistumaan.

– Pippuri kannattaa ehdottomasti lisätä pihviin jo ennen paistoa, sillä pippurista tulee paistaessa pehmeämmän makuista, jopa kahvimaista, kokki Aki Wahlman vinkkaa.

Anna pihvien paistua rauhassa noin minuutin verran per puoli. Tämän jälkeen pihvit kannattaa vielä laittaa uuniin kypsentymään valmiiksi.

– Kypsennysajan voi laskea pihvin paksuudesta. Jos pihvi on kolme senttiä paksu, se laitetaan 180 asteiseen uuniin kuudeksi minuutiksi.

Kypsennyksen lopuksi pihvien annetaan vielä vetäytyä vähintään kaksi minuuttia.

Naudanlihan sisälämpötilat:

Raaka/verinen 48°C
Medium 54°C
Kypsä 62°C

Lähde: Atria Klubi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat