Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maustatko pihvin ennen vai jälkeen paistamisen? Kokki paljastaa oikean tavan

Shutterstock
Julkaistu 12.07.2017 20:02

MTV LIFESTYLE

Kannattaako liha maustaa ennen vai jälkeen paistamisen? Nappaa pihvinpaiston tärkeimmät vinkit.

Ennen pihvipaiston aloittamista on syytä muistaa, että pannun pitää antaa lämmetä riittävän kuumaksi. Pihvejä ei kannata laittaa jääkaappikylminä pannulle, vaan antaa niiden hieman lämmetä ennen paistoa. Pihvit kannattaa myös maustaa ennen, kun ne laitetaan paistumaan.

– Pippuri kannattaa ehdottomasti lisätä pihviin jo ennen paistoa, sillä pippurista tulee paistaessa pehmeämmän makuista, jopa kahvimaista, kokki Aki Wahlman vinkkaa.

Anna pihvien paistua rauhassa noin minuutin verran per puoli. Tämän jälkeen pihvit kannattaa vielä laittaa uuniin kypsentymään valmiiksi.

– Kypsennysajan voi laskea pihvin paksuudesta. Jos pihvi on kolme senttiä paksu, se laitetaan 180 asteiseen uuniin kuudeksi minuutiksi.

Kypsennyksen lopuksi pihvien annetaan vielä vetäytyä vähintään kaksi minuuttia.

Naudanlihan sisälämpötilat:

Raaka/verinen 48°C
Medium 54°C
Kypsä 62°C

Lähde: Atria Klubi

Lisää aiheesta:

Tiedätkö, missä vaiheessa pihvi kuuluisi laittaa grilliin? Vastaus saattaa tulla monelle yllätyksenäHS: Asiantuntijalta yllättävää tietoa – suomalaisten päähän iskostettu grillaustapa onkin täysin väärä!Paras rasva pihvin paistamiseen – lopputuloksena mehevät porsaanpihvit!"Näin paistat täydellisen pihvin" – huippukokit paljastavat parhaat vinkkinsäVältä yleiset "pannumokat" – 3 tärkeää sääntöä pihvinpaistoonTäydellisen mehevä pihvi älyttömän helposti: Oletko kokeillut ”käänteistä paistotekniikkaa”?
LihaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Liha
  • to18:22
    Kasvisruoka

    Kasvismakkara canceloitiin: Kysyimme tekoälyltä ja kansalta, mitä nimeä siitä nyt pitäisi käyttää

  • 28.9.09:44
    Ruoka

    Jos lihapaketti on pullistunut, onko tuote pilalla? Atria ja HK vastaavat

  • 17.9.07:46
    Ruoka

    Jos jauhelihassa on viimeinen käyttöpäivä, tee heti näin!

  • 9.9.17:18
    Ruoka

    Teetkö lihapullat näin? Paras lopputulos

  • 5.9.17:31
    Mitä ihmettä?

    Vegaanin palopelastajan ensimmäinen työpäivä: 20 000 kiloa palavaa pihviä