Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

"Mauste", joka tekee pihvistä entistä parempaa – kokeile rohkeasti!

Pihvien mausteena voi kokeilla kahvia.
Pihvien mausteena voi kokeilla kahvia.Shutterstock
Julkaistu 22.08.2016 20:00

MTV LIFESTYLE

Pihvin voi maustaa monella eri tavalla omien mieltymysten mukaan.

Grillipihvi on monelle suurta herkkua. Sen maustamisessa voi käyttää mitä erilaisimpia raaka-aineita, joiden avulla saa lihaan monenlaisia makuvivahteita.

Kahvi sopii lihalle mausteeksi

Jauhettu kahvi antaa lihalle herkullisen maun ja sopii mausteeksi erityisen hyvin naudanlihalle. Kahvilla maustettua grillipihviä kannattaa maistella esimerkiksi paistettujen vihannesten kera.

Kahvilla maustetut grillipihvit

4 annosta

2 rl chilijauhetta

1 rl sokeria

1 rl suolaa

1 rl hienoksi jauhettua tummapaahtoista kahvia

1 rl karheaksi jauhettua mustapippuria

1 tl jauhettua korianteria

2 tl savupaprikajauhetta

noin 700 g–1 kg pihvilihaa, esimerkiksi naudan välikyljystä tai kuvelihaa

Kuumenna grilli 200–230 asteiseksi. Vaihtoehtoisesti pihvit voi paistaa myös erittäin kuumalla valurautapannulla. Leikkaa liha neljään yhtä isoon palaan. Sekoita mausteet keskenään ja hiero ne pihveihin. Anna mausteiden imeytyä 30 minuuttia.

Grillaa pihvejä 2–4 minuuttia molemmin puolin, kunnes ne saavat väriä ja rapean ulkokuoren. Siirrä pihvit grillin viileämpään osaan ja jatka paistamista niin kauan, kun ne ovat toivotun kypsiä. Anna pihvien jäähtyä 10–15 minuuttia ennen leikkaamista. 

Lähde: About food

Lisää aiheesta:

Lihapata 20 minuutissa? Tällä supernopealla reseptillä onnistut!Tämän jälkeen et enää osta kaupan valmisjauhelihaa!Grillauksen Suomen mestari kannustaa: Tätä suomalaisten pitäisi grillata paljon rohkeamminHuikea niksi: Näin teet broilerista helposti erityisen mehukastaTäydellisen mehevä pihvi älyttömän helposti: Oletko kokeillut ”käänteistä paistotekniikkaa”? Tee "jauhelihapihvejä" yllättävistä ainesosista: "Toimii yhtä hyvin"
GrillipihviMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Grillipihvi
  • 08.05.201614:02
    Liha

    Mehukkaan pihvin salaisuus: Pettämätön kikka takaa täydellisen kypsyysasteen!

  • 30.03.201610:56
    Liha

    Täydellisen mehevä pihvi älyttömän helposti: Oletko kokeillut ”käänteistä paistotekniikkaa”?