Mehevät lohipihvit

Perjantai on meillä kalapäivä. Tällä kertaa tuli tehtyä mehevän herkullisia lohipihvejä, jotka soveltuvat monenlaisiin annoksiin.

Pihvien kanssa toimivat keitetyt perunat, pottumuusi, riisi, risotto, pasta tai ne voi laittaa vaikka pihviksi kalaburgeriin. Voisi kuvitella maistuvan koko perheelle.

Pihvit maistuvat sellaisenaankin, mutta kostuketta ja makua voi lisätä esim. remoulade- tai tartar-kastikkeella.

Lohipihvit
4 hlölle
400 g lohta tai kirjolohta
2 soiroa pekonia
1 pieni sipuli, hienonnettuna
1 kananmuna
2 rkl majoneesia (resepti)
2 tl Dijon-sinappia
1/2 sitruunan kuori
1 keitetty ja muusattu jauhoinen peruna
1 dl pankojauhoja (varaudu, että voi kulua enemmänkin)
0,5 dl parmesaania, raastettuna
mustapippuria
kasviöljyä paistamiseen
sitruunalohkoja tarjoiluun

OHJE: Laita pekonisoirot kylmälle pannulle ja laita se lämpiämään. Paista pekoni rapsakaksi. Ota soirot pois pannulta. Kuullota pekonirasvassa sipulisilppu läpikuultavaksi. Ota sipuli pannulta jäähtymään.


Murustele rapea pekoni. Sekoita kulhossa yhteen pekonimurut, sipulisilppu, kananmuna, majoneesi, sinappi ja sitruunankuori.


Hienonna lohi pienenpieniksi paloiksi. Sekoita se ja muusattu peruna pekoniseokseen. Mikäli pihvitaikina tuntuu liian kostealta ja irtonaiselta, lisää sekaan korppujauhoja. Muotoile taikinasta 8-12 pihviä.


Sekoita lautasella yhteen pankojauhot, jauhettu mustapippuri ja raastettu parmesaani. Pyörittele pihvit seoksessa. Kuumenna pannulla öljyä ja paista pihvit kypsiksi ja kauniin kullanruskeiksi, n. 3-4 min per puoli. Tarjoile sitruunalohkojen kera.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!