Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mehevät lohipihvit

Julkaistu 22.01.2017 12:14

Perjantai on meillä kalapäivä. Tällä kertaa tuli tehtyä mehevän herkullisia lohipihvejä, jotka soveltuvat monenlaisiin annoksiin.

Pihvien kanssa toimivat keitetyt perunat, pottumuusi, riisi, risotto, pasta tai ne voi laittaa vaikka pihviksi kalaburgeriin. Voisi kuvitella maistuvan koko perheelle.

Pihvit maistuvat sellaisenaankin, mutta kostuketta ja makua voi lisätä esim. remoulade- tai tartar-kastikkeella.

Lohipihvit
4 hlölle
400 g lohta tai kirjolohta
2 soiroa pekonia
1 pieni sipuli, hienonnettuna
1 kananmuna
2 rkl majoneesia (resepti)
2 tl Dijon-sinappia
1/2 sitruunan kuori
1 keitetty ja muusattu jauhoinen peruna
1 dl pankojauhoja (varaudu, että voi kulua enemmänkin)
0,5 dl parmesaania, raastettuna
mustapippuria
kasviöljyä paistamiseen
sitruunalohkoja tarjoiluun

OHJE: Laita pekonisoirot kylmälle pannulle ja laita se lämpiämään. Paista pekoni rapsakaksi. Ota soirot pois pannulta. Kuullota pekonirasvassa sipulisilppu läpikuultavaksi. Ota sipuli pannulta jäähtymään.

Murustele rapea pekoni. Sekoita kulhossa yhteen pekonimurut, sipulisilppu, kananmuna, majoneesi, sinappi ja sitruunankuori.

Hienonna lohi pienenpieniksi paloiksi. Sekoita se ja muusattu peruna pekoniseokseen. Mikäli pihvitaikina tuntuu liian kostealta ja irtonaiselta, lisää sekaan korppujauhoja. Muotoile taikinasta 8-12 pihviä.

Sekoita lautasella yhteen pankojauhot, jauhettu mustapippuri ja raastettu parmesaani. Pyörittele pihvit seoksessa. Kuumenna pannulla öljyä ja paista pihvit kypsiksi ja kauniin kullanruskeiksi, n. 3-4 min per puoli. Tarjoile sitruunalohkojen kera.

Lisää aiheesta:

Helpot kalatortillat chipotle-kermallaPunaviinissä haudutetut possunposket grand-mèreKahden kalan pihvitVasikanleikkeet sahrami-kermakastikkeessaKala-taco chipotle-limemajoneesillaPorsaan minipurilaiset barbecuekastikkeella
reseptikalaruokalohikalapihvikalareseptilohiresepti

Tuoreimmat aiheesta

resepti
  • 17.12.201910:53
    äyriäiset

    Sydänsimpukat papujen ja fenkolin kera

  • 13.12.201913:32
    lammasresepti

    Karitsaa kahdella tapaa, kyljyksenä ja krokettina maa-artisokkapyreen kera

  • 11.12.201914:31
    vegeruoka

    Helppo chilinen kirsikkatomaattipasta rapsakoilla kapriksilla

  • 05.12.201909:43
    juhlaruoka

    Vegaaninen maqluba-riisipaistos – arabialainen näyttävä juhlaruoka

  • 29.11.201909:11
    pasta

    Italialainen makaronilaatikko – maistuu tämäkin koko perheelle