McDonald'sin työntekijät paljastavat arveluttavan kikan: Huijataanko ranskalaisannoksissa asiakkaita?

ranskalaiset
Monilla ranskalaiset ovat erottamaton osa hampurilaisateriaa. Kuvituskuva. Shutterstock

Iso-Britannian Metro-lehti kertoo, että McDonald'sin työntekijöiden mukaan ranskalaisten annoskokoa muutetaan taittelemalla pahviastiat, joissa ne tarjoillaan. Pikaruokaketju kuitenkin kiistää väitteen.

"Mitä sinua pyydettiin alaamaan asiakkailta työpaikassasi" kysyttiin Reddit-verkkosivustolla, ja keskustelulangassa monet McDonald'sin työntekijöinä esiintyneet keskustelijat väittävät, että pikaruokaketjulla on viekas tapa taitella ranskalaisten pahvi niin, ettei sinne saa kokonaista ranskalaisannosta.

– Työskentelin McDonald'sissa ja he opettivat minulle, kuinka puristaa ranskalaisten pahvi juuri oikein ranskalaisia laittaessa, jotta se näyttää täydeltä, vaikka se ei oikeasti ollut, yksi keskustelijoista kirjoittaa.

Kuulostaa siltä, että huijauksen kyllä huomaisi, mutta keskusteluketjun mukaan vain yksi asiakas olisi valittanut asiasta. Tämä kaatoi ranskalaiset pois pahviastiasta ja täytti sen uudelleen, jolloin työntekijän oli pakko antaa enemmän ranskalaisia.

Toinen työntekijä kertoo vihanneensa tapaa ja ettei suostunut pakkaamaan ranskalaisia ovelalla tavalla.

– En koskaan saanut potkuja, mutta muutamat asiakkaat tulivat kysymään minulta, milloin olisin vuorossa seuraavalla viikolla, jotta olisin täyttämässä heidän ranskalaisiaan.

McDonald'sin edustaja kuitenkin kertoo Metrolle, etteivät väitteet pidä paikkansa ja ilman pätevää lähdettä ketju ei voi edes tutkia asiaa.

 – Uskomme, että nämä väitteet eivät ole totta, ei ole olemassa ”salaisia kikkoja”, ja meillä on tiukat operatiiviset toimintatavat, joilla varmistamme, että ranskalaisannokset ovat täytetty kunnolla, edustaja kertoo.

Jos asia jäi liikaa vaivaamaan, voi salapoliisityötä tehdä jokainen itsekin ja tarkastaa seuraavan kerran McDonald'sissa, miten työntekijät täyttävät ranskalaiset pahviastiaan.

Lähde: Metro.co.uk

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.