McDonald's pahoissa ongelmissa ympäri maailman – näin Suomen Mäkkäri kommentoi järjestelmien kaatumista

mäkki forum
Helsingin ydinkeskustassa sijaitsevassa McDonald's-ravintolassa tilanne vaikutti täysin normaalilta perjantaina klo 11.30. MTV Uutiset

McDonald's-ravintolat kärsivät parhaillaan laajoista teknisistä ongelmista ympäri maailman.

Ympäri maailmaa raportoidaan McDonald's-ravintoloiden järjestelmäongelmista, joiden takia ruoan tilaaminen ja tarjoilu on paikoittain mahdotonta.

Australialaisen News.com.au-median mukaan ketjun sisäiset järjestelmät ovat kaatuneet paikallista aikaa noin kello kolmelta iltapäivällä.

Reilun viiden tunnin jälkeen ei vieläkään tiedetä, milloin järjestelmät saadaan palautettua tai mikä katkoksen on aiheuttanut.

Ongelmia ympäri maailmaa

Australian lisäksi ongelmia on havaittu eri lähteiden mukaan Uudessa-Seelannissa, Japanissa, Kanadassa, Saksassa, Ruotsissa sekä mahdollisesti myös Suomessa.

Daily Mailin mukaan australialaisen McDonald's ravintolan ravintolapäällikkökään ei tiennyt, mitä on tapahtunut ja kauanko ongelman arvioidaan kestävän. 

– Olemme tietoisia ravintoloihin valtakunnallisesti vaikuttavasta teknologiakatkosta ja pyrimme ratkaisemaan tämän ongelman mahdollisimman pian, Australian McDonald'sin tiedottaja oli kommentoinut Daily Mailille.

Expressen kertoo, että tilaukset takkuavat suuressa osassa ravintoloita Ruotsissa.

– Yksikään näyttö ei toimi keittiössä tai salissa, Länsi-Ruotsissa sijaitsevan ravintolan työntekijä kertoo Expressenille.

Suomen McDonald's: Ongelma korjattu

Suomen McDonald'sin tilanteesta liikkuu ristiriitaista tietoa. Iltalehden tietojen mukaan asiakkaat ovat raportoineet ongelmista myös Suomen pikaruokayksiköissä. Esimerkiksi Wolt-palvelussa osa McDonald's-ravintoloista näytti perjantaina päivällä olevan pois pelistä syystä tai toisesta.

Suomen McDonald'sin viestintäjohtaja Heli Ryhänen kommentoi asiaa MTV Uutisille:

– Olemme tietoisia teknologiaongelmasta ravintoloissamme. Asia on korjattu ja ravintolat ovat auki. Pyydämme asiakkailtamme anteeksi häiriötä, Ryhänen kertoo viestitse. 

Suomen McDonald'silta kerrotaan myös, että kyseessä ei ollut kyberturvallisuuteen liittyvä ongelma. 

Juttua muokattu 15.3. klo 12.24: Lisätty Suomen McDonald'sin edustajan kommentit. Otsikkoa muokattu. 

Katso myös: McDonald's, Burger King vai Hesbuger – mistä löytyvät parhaat nugetit ja dipit?

McDonald's, Burger King vai Hesbuger – mistä löytyvät parhaat nugetit ja dipit? 5:24
Makuja-toimitus testasi suosittujen pikaruokaketjujen kananugetit ja dipit.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat