Maustepippuri ei olekaan pippuri – mitä eroa suosikkimausteiden välillä oikeasti on?
Pippuri kuin pippuri? Ei aivan. Eri pippurit sopivat erilaisiin käyttötarkoituksiin, ja kun tarkkoja ollaan, kaikki pippurin nimellä kulkevat mausteet eivät käytännössä edes ole pippureita.
Tiedätkö, mitä eroa eri pippureilla on?
Mustapippuri
Mustapippuri käy lähes jokaiseen ruokaan ja on ehdoton keittiön perusmauste. Mustapippuri on pippurikasvin kypsymätön, fermentoitu ja kuivattu hedelmä.
Viherpippuri
Viherpippuri on raaka pippurikasvin hedelmä, joka maistuu sekä miedolle että täyteläiselle. Viherpippuri sopii hyvin pataruokiin sekä jälkiruokiin.
Valkopippuri
Valkopippuri pippurikasvin kypsä, kuorittu ja kuivattu hedelmä, joka sopii hyvin esimerkiksi kalaruokiin.
Maustepippuri
Maustepippuri ei ole pippuri ollenkaan. Maustepippuri on maustepippuripuun kuivattu hedelmä, joka sopii hyvin maustamaan esimerkiksi keittoja sekä jauheliharuokia.
Rosépippuri
Rosépippurit ovat trooppisen puun hedelmiä. Puu ei kuulu lainkaan pippurikasveihin. Rosépippuri sopii hyvin kalaruokiin sekä jälkiruokiin.
Cayennepippuri
Voimakkaasti tulinen cayennepippuri on jauhettu capsicuum-sukuisten chilikasvien hedelmistä. Kyse ei siis ole varsinaisesta pippurista.
Lähteet: Santa Maria, Meira
Pippuri kruunaa mehevän pihvin. Katso videolta ohjeet täydellisen pihvin paistamiseen!
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka