Maustepippuri ei olekaan pippuri – mitä eroa suosikkimausteiden välillä oikeasti on?

pippurit
Erilaiset pippurit sopivat erityylisten ruokien maustamiseen. Shutterstock

Pippuri kuin pippuri? Ei aivan. Eri pippurit sopivat erilaisiin käyttötarkoituksiin, ja kun tarkkoja ollaan, kaikki pippurin nimellä kulkevat mausteet eivät käytännössä edes ole pippureita. 

Tiedätkö, mitä eroa eri pippureilla on?

Mustapippuri

Mustapippuri käy lähes jokaiseen ruokaan ja on ehdoton keittiön perusmauste. Mustapippuri on pippurikasvin kypsymätön, fermentoitu ja kuivattu hedelmä. 

Viherpippuri

Viherpippuri on raaka pippurikasvin hedelmä, joka maistuu sekä miedolle että täyteläiselle. Viherpippuri sopii hyvin pataruokiin sekä jälkiruokiin. 

Valkopippuri

Valkopippuri pippurikasvin kypsä, kuorittu ja kuivattu hedelmä, joka sopii hyvin esimerkiksi kalaruokiin. 

Maustepippuri

Maustepippuri ei ole pippuri ollenkaan. Maustepippuri on maustepippuripuun kuivattu hedelmä, joka sopii hyvin maustamaan esimerkiksi keittoja sekä jauheliharuokia. 

Rosépippuri

Rosépippurit ovat trooppisen puun hedelmiä. Puu ei kuulu lainkaan pippurikasveihin. Rosépippuri sopii hyvin kalaruokiin sekä jälkiruokiin. 

Cayennepippuri

Voimakkaasti tulinen cayennepippuri on jauhettu capsicuum-sukuisten chilikasvien hedelmistä. Kyse ei siis ole varsinaisesta pippurista.

Lähteet: Santa Maria, Meira

Pippuri kruunaa mehevän pihvin. Katso videolta ohjeet täydellisen pihvin paistamiseen!


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.