Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maukas herkkuruoka viikonlopulle – römpsäkukkoa päivällispöytään?

Shutterstock
Julkaistu 08.08.2015 14:03

MTV LIFESTYLE

Oletko jo maistanut römpsäkukkoa?

Herkullinen pataruoka syntyy avotulen äärellä. Markus Maulavirran uudessa Avotulilla – ruokaa luonnon antimista -kirjassa paneudutaan nuotioruoanlaittoon, ja kirjasta löytyvän patakukoksikin kutsuttavan römpsäkukon voitkin valmistaa vaikkapa mökkinuotiolla.

Reseptiin käyvät kaikenlaiset pikkukalat: särki, ahven ja kiiski.

Römpsäkukko

Välineet:
nuotio
mustapata

Ainekset:
pikkuisia perattuja kaloja
suolaa
5–6 kuorittua peruna
muutama kuorittu sipuli
muutama laakerinlehti
vetää
voilla voideltuja ruisleipäviipaleita

Tee näin:
1. Suolaa peratut kalat varovasti. Viipaloi kuoritut perunat, samoin sipulit. Asettele kalat, perunat ja sipulit vuorotellen kerroksittain pataan. Lisää sekaan muutama laakerinlehti.
2. Kaada pataan vettä sen verran, että kolmasosa aineksista peittyy. Kypsymisen edetessä kaloista ja kasviksista tulee nestettä ulos ja ne keittyvät kasaan.
3. Asettele voidellut ruisleipäviipaleet pataan päällimmäisiksi. Asettele koko komeus roikkumaan nuotion päälle ja anna muhia hiljaa. Mitä hitaammin ja pidempään haudutat, sitä paremman lopputuloksen saat.

Resepti: Markus Maulavirta: Avotulilla – ruokaa luonnon antimista

Lisää aiheesta:

Sammaltöyrääntuvan villit haukilastutTodella helppo ja nopea valmistustapa lohelle: "Pinta saa paahteista makua ja rapeutta"Pyttipannu – Hanna Gullichsenin helppo reseptiKlassikkoresepti vailla vertaa: Näin teet perinteistä pyttipannua!Tee itse kalapuikkoja – herkullinen lopputulosRapusilakat puikulaperunoiden kera
PäivällinenKalaMökkeilyMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Päivällinen
  • 05.06.201912:45
    Ruoka

    Uunifetapasta-Jenni julkaisi "kautta aikain parhaan" lasagnereseptinsä: "Minun on pakko jakaa teille heti sen salaisuus!"

  • 07.11.201617:30
    Makaronilaatikko

    Entistä maukkaampaa makaronilaatikkoa – poimi resepti!

  • 05.01.201611:09
    Lapset

    Pikkupoika vie kuukausittain äitinsä illalliselle – kustantaa kaiken taskurahoistaan

  • 17.11.201521:50
    Makuja

    Jenkkiruoan hurja evoluutio: Katso sadan vuoden huikea muutos!

  • 19.10.201509:36
    Häät

    Sulhanen perui häät – morsiamen perhe teki jotain uskomatonta