Mättöruokien todellinen kuningas: Näin teet Big Mac -pizzan!

bib mac pizza
Bic Mac -pizzan täytteinä on hampurilaispihvejä, cheddaria, hampurilaiskastiketta ja ranskalaisia. Shutterstock, kuvakaappaus: Instagram

Oletko koskaan haaveillut Big Mac -pizzasta? Ruokasivusto Foodbeast toteutti idean, ja lopputuloksena syntyi todellinen mättöjen mättö.

Kun hampurilaisklassikko tuunataan pizzan muotoon, syntyy kaloripommi, josta pikaruoan ystävät ovat voineet vain haaveilla.

Tätä herkkua ei ole myynnissä missään, mutta Foodbeastin ohjeilla voit kokeilla tehdä sen itse.

Näin syntyy Big Mac -pizza

Big Mac -pizzaan tarvitaan kuohkeaksi kohoava pohjataikina, sekä kasa hampurilaisia.

Hampurilaispizzan salaisuus piilee tuplapohjassa, jonka väliin on piilotettu hampurilaispihvejä sekä reilusti hampurilaiskastiketta, cheddarviipaleita ja sipulia.

Ensimmäinen täytekerros peitetään ohuella taikinakerroksella, jonka päälle levitetään reilusti juustoraastetta, lisää hampurilaispihvejä, cheddaria ja tietysti ranskalaisia.

Taikinareunuksiin sipaistaan vielä kananmunaa ja seesaminsiemeniä, ja luomus on valmis uuniin. Noin 20 minuuttia 225-asteisessa uunissa on sopiva aika tälle jättiläiselle.

Valmiin pizzan päälle ripotellaan vielä jäävuorisalaattia ja kastiketta.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!