Masentaako marraskuu? Nämä juomat kohottavat mielialaasi

vihreä-tee
Vihreässä teessä on mielialaa kohottavia ominaisuuksia. SHUTTERSTOCK

Jatkuva pimeys saa monen mielen maahan, mutta onneksi kaamosväsymystä voi hoitaa esimerkiksi ihanilla juomilla.

Terveellisillä elämäntavoilla on suuri merkitys mielialaan ja etenkin ruokailutottumuksillaan voi vaikuttaa siihen, kuinka harmaalta maailma näyttää. Kokeile näitä juomia, kun loppuvuoden synkkyys meinaa painaa mielen maahan.

Vihreä tee

Public Health Nutritionissa julkaistun tutkimuksen mukaan vihreän teen juominen on yhdistetty alhaisempaan taipumukseen masentua.

Tomaattimehu

Banaanin hehkutetaan korkean kaliumpitoisuutensa ansiosta olevan mielialankohottaja, mutta vielä banaania enemmän kaliumia on tomaatissa. Ehkäise siis kaamosmasennusta päivittäisellä tomaattimehulasillisella.

Punajuuri- ja lehtikaalismoothie

Runsaasti antioksidantteja sisältävät smoothiet auttavat ehkäisemään masennusta. Laita smoothieen kasviksia, jotka ovat erityisen tummia, sillä ne useimmiten sisältävät eniten ravintoaineita.

Chia-mehu

Chia-siemenistä tehty mehu antaa runsaasti energiaa, joten sen avulla pimeistä kuukausista voi selvitä hieman helpommin.

Hamppusmoothie

Hampunsiemenet ovat täynnä ravintoaineita, kuten proteiinia, rautaa ja E-vitamiinia. Lisäksi niissä on jopa enemmän aivoille hyvää tekevää omega-3 rasvahappoa, joten myös hamppusmoothieta kannattaa harkita, kun elämä näyttää harmaalta.

Marjamehut

Saksalaistutkimuksen mukaan marjojen syöminen auttaa hillitsemään stressiä. Pyöräytä kourallinen jäisiä marjoja blenderissä, niin saat kunnollisen terveysshotin.

Parapähkinäsmoothie

On olemassa näyttöä siitä, että alhainen seleenipitoisuus elimistössä liittyy masennukseen. Parapähkinät sisältävät runsaasti seleeniä, joten lisää kourallinen niitä smoothien sekaan.

LUE MYÖS:

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja