Marsala-kana – helppo, nopea ja herkullinen

sivumaku-marsala-kana
Marsala-kana MTV

Marsala-kana tulisi olla jokaisen suomalaisen tuntema ruokalaji. Yksinkertainen, nopea ja maultaan mukavan lempeä ja aistikas olematta silti ”eksoottinen”. Sen tekee puolessa tunnissa.

Toki viinin - saati makean viinin - käyttö ruoanlaitossa on suomalaisessa kokkaamisessa hivenen kynnystä nostava seikka. Mutta tämän ruokalajin kohdalla Alko teki fiksun päätöksen tiputtamalla pullokoon 0,75 dl:stä puolikkaaseen, jolloin Marsala-pullon saa alle 9 euron (ja puolet jää vielä kokille tai jälkkäriksi).

Marsala-kana on lohturuokaa parhaimmillaan italialaisella otteella. Paistat ohueksi nuijitut ja leivitetyt broilerifileet ja viimeistelet ne marsala-liemessä herkkusienten kera.

Tarjoilen itse tämän pastan tai risoton jälkeen italialaisittain secondina, mutta höysteeksi samalle lautaselle toimii niin pasta, riisi, peruna kuin salaattikin.

PS. Pysyt parhaiten kärryillä uusista herkullisista ruoista ja tuulista seuraamalla Sivumakua Facebookissa, Instagramissa(myös Stories) ja Twitterissä.

Marsala-kana

4 hlölle

4 broilerin rintafileetä, nuijittuna ohueksi
200 g herkkusieniä, ohueksi viipaloituina
1 salottisipuli, hienonnettuna
1 dl vehnäjauhoja
2 dl marsala-viiniä
1 dl kanalientä
50 g voita
lehtipersiljaa
oliiviöljyä
mustapippuria
suolaa

Mausta nuijitut broilerifileet suolalla ja pippurilla. Pyöritä fileet kevyesti jauhoissa ja ravistele turha jauho pois. Kuumenna paistinpannu kuumaksi ja lorauta öljyä pohjalle. Paista fileet kullankeltaisiksi. Nosta fileet lautaselle ja peitä kelmulla.

Laita sieniviipaleet kuumalle pannulle ja paista niistä kosteus pois, molemmilta puolilta. Lisää mukaan voi ja sipulisilppu. Kuullota pari minuuttia. Kaada sekaan marsala ja kanaliemi. Kiehauta. Laita mukaan broilerifileet ja anna kerätä makua minuutin.

Nosta fileet lautasille ja laita niiden päälle sieniä ja kastiketta sekä viimeistele lehtipersiljalla.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat