Marja rakensi Pätkis-patukoista mökin, jonka kanssa meinaa itsehillintä pettää: ”En saisi valmiiksi, söisin tekovaiheessa pois”

Jouluisen talon voi rakentaa myös suklaalevyistä.

Perinteisen piparkakkutalon sijaan jouluisen herkun voi rakentaa myös suosituista suklaapatukoista. 

Suosituista Pätkis-suklaapatukoista rakennettu jouluinen mökki on Marja Lattusen taidonnäyte, jota on ihasteltu viime päivinä Facebookin jouluryhmässä oikein olan takaa. 

Lukuisat kommentoijat kehuvat paitsi luomuksen omaperäisyyttä, myös sen astetta herkullisempia ainesosia.

– En saisi valmiiksi, söisin tekovaiheessa pois. Makee mökki! eräs kommentoija toteaa. 

Lattunen kertoo saaneensa idean mökkiin Pätkiksistä, joiden muoto muistuttaa hyvin paljon puuta. Pian tästä syntyi ajatus makean "kelohonkamökin" rakentamisesta. 

"Talo korkataan uutena vuotena"

Tavallisia Pätkiksia talon rakentamiseen kului Lattusen arvion mukaan 60–70 kappaletta – ja muutama iso Pätkis päälle. Talon katto on puolestaan rakennettu suklaalevyistä ja karkeista. Asetelman hauska yksityiskohta on Vihreistä kuulista rakennettu joulukuusi.

Vaikka talo on upea sellaisenaan, entistäkin näyttävämmän pienten jouluvalojen kera. 

Vaikka talo on kaunis koriste, se on kuitenkin loppupeleissä tehty syötäväksi. 

– Talo korkataan viimeistään uutena vuotena, kun on kaikki koolla. Suklaa kuitenkin kuivuu seistessään ja se vaikuttaa makuun. Kyllä se pari viikkoa hyvänä pysyy, ellei suklaahimo iske, Lattunen kertoo Makuja.fi:lle.

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja