Margaritan arvoitus – tiedätkö mistä suosittu drinkki on saanut nimensä?

margarita
Tämä tequilaa sisältävä drinkki nousi ilmiöksi jo 1950-luvulla. Colourbox

Perinteinen margarita on yhdistelmä tequilaa, triple sec cointreauta ja limeä. Tämä kuuluisa juoma nousi ilmiöksi jo yli 60 vuotta sitten, mutta vieläkin monet pohtivat mistä juoma on oikein saanut nimensä. 

Itse asiassa totuus on kuitenkin se, että kukaan ei varmuudella tiedä mistä tämän suositun juoman nimi on peräisin. Aivan kuten monista muistakin juomista, myös margarita-drinkistä on erilaisia tarinoita. Toiset tarinat kertovat raaka-aineiden alkuperästä, toiset tarinat puolestaan juoman nimestä. Mihin tarinaan sinä uskot? 

Nimi Hollywood-näyttelijän mukaan

Ensimmäiset tiedot margaritan kaltaisesta juomasta löydettiin vuonna 1937 julkaistusta tequilaa käsittelevästä kirjasta, jossa samalla reseptillä valmistettua juomaa kutsuttiin picadoriksi. Tämä juoma sisälsi kaikkia samoja ainesosia samassa suhteessa kuin margaritakin.

Ensimmäiset tiedot margarita-nimisestä juomasta löydettiin kuitenkin jo ennen toisen maailmansodan alkua. Monet uskovatkin, että tämä drinkki on saanut nimensä 1940-luvun kuuluisan Hollywood-näyttelijä Rita Hayworthin mukaan. Tarinan mukaan Hayworth oli ihastunut tähän tequilapitoiseen juomaan, joka nimettiin lopulta hänen oikean nimensä, Margarita Carmen Cansinon mukaan.

Nimi lähtöisin espanjankielisestä sanasta

Toisen tarinan mukaan margarita-nimitys juontaa juurensa aivan toisesta juomasta, nimittäin brandyä sisältävästä daisy-drinkistä. Eräs baarimikko keksi vaihtaa brandyn tequilaan, jolloin lopputuloksena saatiin erittäin maistuva juoma, jota alettiin kutsuttiin tequila daisyksi.

Daisy puolestaan on espanjankielinen sana, joka tarkoittaa margaritaa. Margarita nimitys levisi lopulta daisy-nimeä suositummaksi. Yhden legendan mukaan juoma on taas on saanut nimensä saksalaisen diplomaatin tyttären mukaan. Mutta aivan kuten kaikissa legendoissa, kaikilla on asiasta erilainen teoria ja kaikki ovat yhtä lailla niin oikeassa kuin väärässäkin.

1950-luvun kuukauden drinkki

Tänä päivänä tuntemamme margarita teki lopullisen läpimurtonsa 1950-luvulla, jolloin se valittiin Esquire-lehden kuukauden juomaksi. Juoman suosio nousi tasaisesti ympäri maailmaa, ja sitä voidaan kutsua jopa ilmiöksi.

Nykypäivänä margaritasta on lukuisia erilaisia versioita, ja harva edes tietää miltä alkuperäisen juoman kuuluisi maistua.

Lähde: FoxNews

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja