Marengit valmistuvat hetkessä – älä unohda tärkeää neuvoa

shutterstock_162416975
Shutterstock

Luumukiisselin voi korvata jouluna esimerkiksi marenkiherkuilla. Kokki Teresa Välimäki kuitenkin muistuttaa, että marenkien paistaminen vaatii hieman keskittymiskykyä.

Teresa Välimäki loihti tällä viikolla Huomenta Suomessa juontaja Eva Kelan avustuksella moderneja jouluherkkuja. Menu kruunattiin sitruunamarenkikupposilla, joiden valmistamiseen Välimäki antoi tärkeän vinkin.

Vahdi marenkeja tarkkaan

Marenkien paistaminen vie uunissa vain muutaman minuutin. Jos marengit unohtuvat uuniin, kärähtävät ne todella helposti. Välimäki kehottaakin seuraamaan sivusta sitä, kun marengit paistuvat, jotta jälkiruoka ei pala.

 – Kannattaa ehkä jopa parkkeerata siihen uunin eteen odottamaan, ettei käy niin, että on sitten sellainen msuta marenkihuppu tuossa päällä, Välimäki totesi Huomenta Suomessa.

Sitruunamarenkikupposet 5:24

MTV LIFESTYLE

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat