Marengit valmistuvat hetkessä – älä unohda tärkeää neuvoa
Luumukiisselin voi korvata jouluna esimerkiksi marenkiherkuilla. Kokki Teresa Välimäki kuitenkin muistuttaa, että marenkien paistaminen vaatii hieman keskittymiskykyä.
Teresa Välimäki loihti tällä viikolla Huomenta Suomessa juontaja Eva Kelan avustuksella moderneja jouluherkkuja. Menu kruunattiin sitruunamarenkikupposilla, joiden valmistamiseen Välimäki antoi tärkeän vinkin.
Vahdi marenkeja tarkkaan
Marenkien paistaminen vie uunissa vain muutaman minuutin. Jos marengit unohtuvat uuniin, kärähtävät ne todella helposti. Välimäki kehottaakin seuraamaan sivusta sitä, kun marengit paistuvat, jotta jälkiruoka ei pala.
– Kannattaa ehkä jopa parkkeerata siihen uunin eteen odottamaan, ettei käy niin, että on sitten sellainen msuta marenkihuppu tuossa päällä, Välimäki totesi Huomenta Suomessa.
KATSO RESEPTI:Sitruunamarenkikupposet
MTV LIFESTYLE
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Brie-parsataskut
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan