Mansikoista ja punaviinistä valmistuu aikuisille sopiva herkku – tätä reseptiä on pakko kokeilla

punaviinijaatelo
Punaviini ja mansikat yhdistyvät aikuisille sopivassa herkussa.

Jani Kinnunen vinkkaa Sivumaku-blogissaan aikuisille sopivasta reseptistä, jossa yhdistyvät punaviinin ja mansikoiden maut.

Ruokabloggaaja Jani Kinnunen suosittelee kokeilemaan punaviini-mansikkajäätelöpuikkojen reseptiä. Herkku sopii oivallisesti vaikkapa jälkiruoaksi aikuisille.

– Tässä oikein hauska jälkkäri tai väliherkku aikuisille. Toimii yhtä lailla tuoreista kuin pakkaseenkin ehtineistä mansikoista. Maun puolesta varmaan toimisi lapsillakin, mutta punaviinistä eivät karkaa prosentit pakastettaessa, joten pidetään tämä meitin herkkuna, Kinnunen kirjoittaa blogissaan.

Punaviini-mansikkajäätelöpuikot

9–12 puikkoa muotista riippuen

1 l mansikoita
1–1,5 dl sokerilientä maun ja mansikoiden makeuden mukaan (puolet vettä, puolet sokeria)
2,5 dl kevyttä, vähätanniinista punaviiniä, esim. Pinot Noir
2 rkl balsamicoa
100 g tummaa suklaata
0,5 tl kookosöljyä (tai mietoa kasvisöljyä kuten maapähkinä- tai rypsiöljy)

Laita kulhoon tai monitoimikoneeseen mansikat, sokeriliemi, punaviini ja balsamico. Surauta monitoimikoneella tai sauvasekoittimella sileäksi. Kaada seos jätskimuotteihin ja laita pakkaseen.

Kun jätskit ovat jäätyneet, sulata suklaa. Sen voi tehdä mikrossa tai liedellä vesihauteessa. Itse sulatin sen em. superuunin mikrotoiminnolla 20–30 sekunnin erissä. Älä oikaise pitämällä kerralla pitkään, suklaasta tulee helposti kokkareista (ja voi räiskyä seinille). Tusinan verran lyhyissä jaksoissa homma hoitui hienosti. Kun suklaa on sulanut, lorauta 0,5 tl öljyä sekaan ja sekoita. Dippaa jätskipuikkoja suklaaseen tai levittele suklaata jätskien pinnalla haluamallasi tyylillä. Laita hetkeksi tai pidemmäksi aikaa pakkaseen ja tarjoile. Muista, lähinnä lapsia varten, että tässä jäätelössä on hiukan alkoholiprosentteja.

Lähde: Sivumaku-blogi

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!