Kesä ja syksy ovat Suomessa säilönnän kulta-aikaa. Marttaliiton asiantuntija antoi Huomenta Suomessa vinkit raaka-aineiden säilöntään.
S-ryhmä kertoi heinäkuussa, että suomalaisiin on iskenyt säilöntäinto ja tämä näkyy muun muassa etikan myynnin kovana kasvuna.
Marttaliiton asiantuntija Niina Silanderin mukaan säilöntä ja omavaraisuus ovat trendejä, jotka toistuvat vuodesta toiseen.
– Joka kesä ja syksy meiltä kysytään paljon säilönnästä ja mielellään neuvomme.
Katso myös: Mansikan kannan poisto helposti: Kekseliäällä kikalla ei tule hävikkiä! Juttu jatkuu videon alla.
0:18Näin kätevästi mansikat perataan.
Viime viikkojen helteet kypsyttivät kotimaiset mansikat, joten monissa suomalaiskodeissa säilötäänkin tällä hetkellä nimenomaan tätä herkkumarjaa. Monet pakastavat mansikoita tai tekevät niistä hilloja ja mehuja.