Mämmiä voi hyödyntää yllättävällä tavalla: "Jos on jäänyt puoli tuokkosta mämmiä yli..."
Mämmistä on moneksi! Viiden jälkeen -ohjelmassa vinkattiin herkullisia mämmijälkiruokia.
Mämmi jakaa suomalaisten mielipiteet: toisille se on pääsiäisen ehdoton herkku ja toiset pysyttelevät perinneruoasta mahdollisimman kaukana.
Jos mämmiä ei halua syödä sellaisenaan, kannattaa kuitenkin antaa mahdollisuus ruokalajille uudessa muodossa! Marttojen kotitalousasiantuntija Anna Tikkanen vinkkasi Viiden jälkeen -ohjelmassa kaksi mämmistä tehtyä jälkiruokaa.
– Jos on jäänyt puoli tuokkosta mämmiä yli, niin se sopii aivan hyvin kääretorttuun täytteeksi, Tikkanen vinkkasi.
Kääretortun lisäksi ohjelmassa valmistettiin myös superhelppoa mämmipehmistä.
Katso jutun yllä olevalta videolta, miten pääsiäisen mämmiherkut valmistuvat ja nappaa ohjeet:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan