Makuja: Viikon vieraileva kokki Akseli Herlevi
Huomenta Suomi tuo ruutuun joka arki aamu Makuja-osion klo 7.40 ja 8.40. Joka viikko vaihtuva kokki valmistaa tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaihin maukkaat reseptit, jotka löydät Makuja.fi:stä.
Viikon 21 kokki: Top Chef Suomi -voittaja Akseli Herlevi
Akseli Herlevi tuli tutuksi suurelle yleisölle voitettuaan Top Chef Suomi -kilvan. Tällä viikolla Makuja-osiossa Herlevi pääsee vauhtiin valmistaessaan maanantaina tatakia, keskiviikkona pizzaa ja perjantaina entrecotea sekä pestoa.
Viikon 20 kokki: Sini "Kinuskikissa" Visa
Sini Visa tunnetaan Suomen suosituimman leivontablogin Kinuskikissan äitinä. Tällä viikolla Makuja-osiossa herkutellaankin Kinuskikissan suussa sulavilla luomuksilla, jotka sopivat tarjoiltaviksi vaikka kevään juhliin: maanantaina maistellaan seeprakakkua, keskiviikkona Fifty-fifty-juustopiirakkaa ja perjantaina popcornkakkua.
Viikon 19 kokki: Sami Tallberg
Keittiömestari ja villiyrttiekspertti Sami Tallberg valmistaa Makuja-osiossa tällä viikolla luonnon herkkuja: horsmaa, villiyrttisalaattia ja munakasta sekä vuohenputkea, kalkkunaa, siitakesieniä ja mäntyvinaigrettea.
Viikon 18 kokki: Ilja Björs
Vappuviikon maestrona Makuja-osiossa hääräsi ravintoloitsija Ilja Björs. Björsin ravintoloita Helsingissä ovat Juuri, Latva, Maritori sekä Pihka. Ruokalistalta löytyi vapun kunniaksi possumakkaraa, haukitartaria sekä luomukaritsaa.
Viikon 17 kokki: Antto Melasniemi
Ravintoloitsija ja ruokataiteilija Antto Melasniemi kokkaa tällä viikolla Huomenta Suomen Makuja-osiossa kalapataa, vihersmoothieta ja sienipizzaa.
Viikon 16 kokki: Harri Syrjänen
Saaristoruokaa alkaa MTV3-kanavalla tiistaina 15.4. klo 20.05. Harri Syrjänen valmistaa herkullista ruokaa inspiroituneena Suomen saariston tuottajien raaka-aineista ja ravintoloista. Lue lisää ohjelmasta.
Viikon 15 kokki: Kari Aihinen
Kaappaus keittiöstä -ohjelmasta tuttu Kari Aihinen on viikon vieraileva kokki. Kari kokkaa tällä viikolla mehukasta härän sisäfileetä juuresten ja huhtasienikastikkeen kera, ahvenfileitä parsan ja mustajuuren kera sekä kylmäsavulohta valkoisen parsan ja tomaatticoncassen kanssa.
Viikon 14 kokki: Kira Åkerström-Kekkonen
MasterChef-voittaja Kira Åkerström-Kekkonen laittaa ruokaa ja leipoo Huomenta Suomen Makuja-osiossa 1.–3.4.2014. Luvassa on tillitortillat ja polentamuikut, rosmariini-sitruunakakku ja mustikkavoita sekä grillattu juustoleipä päärynällä ja salvialla.
Viikon 13 kokki: Tarja Silvani
Ravintola Mechen keittiömestari Tarja Silvani valmistaa kuluvan viikon aikana yrtti-inkivääriglaseerattua kuhaa sekä belugalinssejä, pitkään haudutettua porsaan kylkeä sekä papucassoulet'a sekä avokadojäätelöä.
Viikon 12 kokki: Markus Maulavirta
Markus Maulavirta on tullut tunnetuksi muun muassa MTV3-kanavan supersuositusta Kokkisodasta. Suosikkikokin meriittilista on pitkä, ja Maulavirta on tehnyt suomalaista ruokakulttuuria tunnetuksi monessa kansainvälissä tapahtumassa. Klikkaa resepteihin.
Viikon 11 kokki: Teresa Välimäki
Ruoka-alan monitoiminainen, tv-kokki Teresa Välimäki loihti upeiat reseptejä viikon vierailevana kokkina. Klikkaa resepteihin.
Viikon 10 kokki: Krista Niiniharju
Keventäjien ruoka-asiantuntija Krista Niiniharju nähdään viikon 10 ajan Huomenta Suomen vierailevana Makuja-kokkina. Viikon aikana ohjelmassa kokataan kevyttä, terveellistä ja helppoa ruokaa, joka sopii taatusti jokaiseen ruokapöytään. Klikkaa resepteihin.
Viikon 9 kokki: Sami Granroth
Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tuttu Sami Granroth oli viikon kokkina. Alkujaan kokkina työskennellyt Granroth on ollut ravintola-alalla kaiken kaikkiaan parikymmentä vuotta. Jo alusta asti leivonnaisilla on ollut erityinen paikka Samin sydämessä ja lopulta intohimo veikin miehen mennessään. Nykyään herra tunnetaan parhaiten liki 15 vuotta mainetta niittäneen Kakkugallerian omistaja-perustajana. Klikkaa resepteihin.
Viikon 8 kokki: Pipsa Hurmerinta
Top Chef Suomi –ohjelman juontaja ja tuomaristoon kuuluva ruokakirjailija, catering-yrittäjä ja malli Pipsa Hurmerinta oli Makuja-ohjelman viikon vieraileva kokki viikolla 8. Klikkaa resepteihin.
Viikon 7 kokki: Kati Jaakonen
Hellapoliisi-blogistina tunnetuksi tullut Kati Jaakonen laatii Makuja-sivuille viikottain helppoja ja herkullisia reseptejä. Jesse Kamras vieraili Hellapoliisin keittiössä viikolla 7. Klikkaa Hellapoliisin resepteihin.
Viikon 6 kokki: Sasu Laukkonen
Vastikään Michelin-tähden napanneen ravintola Chef & Sommelierin keittiömestari Sasu Laukkonen teki herkullista ruokaa ravintolansa keittiössä, Jesse Kamras vieraanaan. Makuja-kokkina aiemminkin toimineen Sasu Laukkosen reseptit löydät täältä.
Viikko 5: Karita Tykkä, Kira Weckman ja Hanna Gullichsen
Karita Tykkä teki ihania herkkuja Jesse Kamraksen kanssa. Katso suklaamoussen ja kahvisuklaatryffeleiden reseptit täältä.
Top Chef-voittaja Kira Weckman on catering-yrittäjä, ja hän kutsui Jessen lapsuudenkotiinsa vierailulle. Yhdessä he valmistivat kolumbialaisen menun, johon kuului avokadokeittoa, paistettua lohta ja platanosipsiä, paahdettua kananpoikaa sekäeksoottisen hedelmäjälkiruoan.
Meidän safkaa -ohjelmasta tuttu bloggari Hanna Gullichsen valmisti Jesse Kamraksen kanssa yhdessä Seesampaneroituja kanavartaita.
Mihin sinä haluaisit Jesse Kamraksen vierailulle? Vinkkaa mielenkiintoisesta tuottajasta, ruokailmiöstä tai kokista osoitteeseen: makuja@mtv.fi
(MTV LIFESTYLE)
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Pekka Terävän perunagratiini
-
Mangojuustokakku
-
Appelsiininen pääsiäislotta
-
Brie-parsataskut
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Vodkapasta eli penne alla vodka – Hanna Hurtan helppo ohje
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka