Akseli Herlevi kokkaa Huomenta Suomen Makuja-osiossa viikolla 21
Julkaistu 24.03.2014 14:28(Päivitetty 19.05.2014 15:24)
Huomenta Suomi tuo ruutuun joka arki aamu Makuja-osion klo 7.40 ja 8.40. Joka viikko vaihtuva kokki valmistaa tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaihin maukkaat reseptit, jotka löydät Makuja.fi:stä.
Viikon 21 kokki: Top Chef Suomi -voittaja Akseli Herlevi
Akseli Herlevi tuli tutuksi suurelle yleisölle voitettuaan Top Chef Suomi -kilvan. Tällä viikolla Makuja-osiossa Herlevi pääsee vauhtiin valmistaessaan maanantaina tatakia, keskiviikkona pizzaa ja perjantaina entrecotea sekä pestoa.
Viikon 20 kokki: Sini "Kinuskikissa" Visa
Sini Visa tunnetaan Suomen suosituimman leivontablogin Kinuskikissan äitinä. Tällä viikolla Makuja-osiossa herkutellaankin Kinuskikissan suussa sulavilla luomuksilla, jotka sopivat tarjoiltaviksi vaikka kevään juhliin: maanantaina maistellaan seeprakakkua, keskiviikkona Fifty-fifty-juustopiirakkaa ja perjantaina popcornkakkua.
Vappuviikon maestrona Makuja-osiossa hääräsi ravintoloitsija Ilja Björs. Björsin ravintoloita Helsingissä ovat Juuri, Latva, Maritori sekä Pihka. Ruokalistalta löytyi vapun kunniaksi possumakkaraa, haukitartaria sekä luomukaritsaa.
Viikon 17 kokki: Antto Melasniemi
Ravintoloitsija ja ruokataiteilija Antto Melasniemi kokkaa tällä viikolla Huomenta Suomen Makuja-osiossa kalapataa, vihersmoothieta ja sienipizzaa.
Viikon 16 kokki: Harri Syrjänen
Saaristoruokaa alkaa MTV3-kanavalla tiistaina 15.4. klo 20.05. Harri Syrjänen valmistaa herkullista ruokaa inspiroituneena Suomen saariston tuottajien raaka-aineista ja ravintoloista. Lue lisää ohjelmasta.
Kaappaus keittiöstä -ohjelmasta tuttu Kari Aihinen on viikon vieraileva kokki. Kari kokkaa tällä viikolla mehukasta härän sisäfileetä juuresten ja huhtasienikastikkeen kera, ahvenfileitä parsan ja mustajuuren kera sekä kylmäsavulohta valkoisen parsan ja tomaatticoncassen kanssa.
Viikon 14 kokki: Kira Åkerström-Kekkonen
MasterChef-voittaja Kira Åkerström-Kekkonen laittaa ruokaa ja leipoo Huomenta Suomen Makuja-osiossa 1.–3.4.2014. Luvassa on tillitortillat ja polentamuikut, rosmariini-sitruunakakku ja mustikkavoita sekä grillattu juustoleipä päärynällä ja salvialla.
Markus Maulavirta on tullut tunnetuksi muun muassa MTV3-kanavan supersuositusta Kokkisodasta. Suosikkikokin meriittilista on pitkä, ja Maulavirta on tehnyt suomalaista ruokakulttuuria tunnetuksi monessa kansainvälissä tapahtumassa. Klikkaa resepteihin.
Teresa Välimäki ja Jesse Kamras tekivät kookos-banaanipannukakkuja.
Keventäjien ruoka-asiantuntija Krista Niiniharju nähdään viikon 10 ajan Huomenta Suomen vierailevana Makuja-kokkina. Viikon aikana ohjelmassa kokataan kevyttä, terveellistä ja helppoa ruokaa, joka sopii taatusti jokaiseen ruokapöytään. Klikkaa resepteihin.
Viikon 9 kokki: Sami Granroth
Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tuttu Sami Granroth oli viikon kokkina. Alkujaan kokkina työskennellyt Granroth on ollut ravintola-alalla kaiken kaikkiaan parikymmentä vuotta. Jo alusta asti leivonnaisilla on ollut erityinen paikka Samin sydämessä ja lopulta intohimo veikin miehen mennessään. Nykyään herra tunnetaan parhaiten liki 15 vuotta mainetta niittäneen Kakkugallerian omistaja-perustajana. Klikkaa resepteihin.
Viikon 8 kokki: Pipsa Hurmerinta
Top Chef Suomi –ohjelman juontaja ja tuomaristoon kuuluva ruokakirjailija, catering-yrittäjä ja malli Pipsa Hurmerinta oli Makuja-ohjelman viikon vieraileva kokki viikolla 8. Klikkaa resepteihin.