Makuja: Viikon vieraileva kokki Akseli Herlevi

HuSu1
Akseli Herlevi kokkaa Huomenta Suomen Makuja-osiossa viikolla 21

Huomenta Suomi tuo ruutuun joka arki aamu Makuja-osion klo 7.40 ja 8.40. Joka viikko vaihtuva kokki valmistaa tiistaisin, keskiviikkoisin ja torstaihin maukkaat reseptit, jotka löydät Makuja.fi:stä.

Viikon 21 kokki: Top Chef Suomi -voittaja Akseli Herlevi

Akseli Herlevi tuli tutuksi suurelle yleisölle voitettuaan Top Chef Suomi -kilvan. Tällä viikolla Makuja-osiossa Herlevi pääsee vauhtiin valmistaessaan maanantaina tatakia, keskiviikkona pizzaa ja perjantaina entrecotea sekä pestoa.

Viikon 20 kokki: Sini "Kinuskikissa" Visa

Sini Visa tunnetaan Suomen suosituimman leivontablogin Kinuskikissan äitinä. Tällä viikolla Makuja-osiossa herkutellaankin Kinuskikissan suussa sulavilla luomuksilla, jotka sopivat tarjoiltaviksi vaikka kevään juhliin: maanantaina maistellaan seeprakakkua, keskiviikkona Fifty-fifty-juustopiirakkaa ja perjantaina popcornkakkua.

Viikon 19 kokki: Sami Tallberg

Keittiömestari ja villiyrttiekspertti Sami Tallberg valmistaa Makuja-osiossa tällä viikolla luonnon herkkuja: horsmaa, villiyrttisalaattia ja munakasta sekä vuohenputkea, kalkkunaa, siitakesieniä ja mäntyvinaigrettea.

Viikon 18 kokki: Ilja Björs

Vappuviikon maestrona Makuja-osiossa hääräsi ravintoloitsija Ilja Björs. Björsin ravintoloita Helsingissä ovat Juuri, Latva, Maritori sekä Pihka. Ruokalistalta löytyi vapun kunniaksi possumakkaraa, haukitartaria sekä luomukaritsaa.

Viikon 17 kokki: Antto Melasniemi

Ravintoloitsija ja ruokataiteilija Antto Melasniemi kokkaa tällä viikolla Huomenta Suomen Makuja-osiossa kalapataa, vihersmoothieta ja sienipizzaa.

Viikon 16 kokki: Harri Syrjänen

Saaristoruokaa alkaa MTV3-kanavalla tiistaina 15.4. klo 20.05. Harri Syrjänen valmistaa herkullista ruokaa inspiroituneena Suomen saariston tuottajien raaka-aineista ja ravintoloista. Lue lisää ohjelmasta.

Viikon 15 kokki: Kari Aihinen

Kaappaus keittiöstä -ohjelmasta tuttu Kari Aihinen on viikon vieraileva kokki. Kari kokkaa tällä viikolla mehukasta härän sisäfileetä juuresten ja huhtasienikastikkeen kera, ahvenfileitä parsan ja mustajuuren kera sekä kylmäsavulohta valkoisen parsan ja tomaatticoncassen kanssa.

Viikon 14 kokki: Kira Åkerström-Kekkonen

MasterChef-voittaja Kira Åkerström-Kekkonen laittaa ruokaa ja leipoo Huomenta Suomen Makuja-osiossa 1.–3.4.2014. Luvassa on tillitortillat ja polentamuikut, rosmariini-sitruunakakku ja mustikkavoita sekä grillattu juustoleipä päärynällä ja salvialla.

Viikon 13 kokki: Tarja Silvani

Ravintola Mechen keittiömestari Tarja Silvani valmistaa kuluvan viikon aikana yrtti-inkivääriglaseerattua kuhaa sekä belugalinssejä, pitkään haudutettua porsaan kylkeä sekä papucassoulet'a sekä avokadojäätelöä.

Viikon 12 kokki: Markus Maulavirta

Markus Maulavirta on tullut tunnetuksi muun muassa MTV3-kanavan supersuositusta Kokkisodasta. Suosikkikokin meriittilista on pitkä, ja Maulavirta on tehnyt suomalaista ruokakulttuuria tunnetuksi monessa kansainvälissä tapahtumassa. Klikkaa resepteihin.

Viikon 11 kokki: Teresa Välimäki

Ruoka-alan monitoiminainen, tv-kokki Teresa Välimäki loihti upeiat reseptejä viikon vierailevana kokkina. Klikkaa resepteihin.

Viikon 10 kokki: Krista Niiniharju

Keventäjien ruoka-asiantuntija Krista Niiniharju nähdään viikon 10 ajan Huomenta Suomen vierailevana Makuja-kokkina. Viikon aikana ohjelmassa kokataan kevyttä, terveellistä ja helppoa ruokaa, joka sopii taatusti jokaiseen ruokapöytään. Klikkaa resepteihin.

Viikon 9 kokki: Sami Granroth

Koko Suomi leipoo -ohjelmasta tuttu Sami Granroth oli viikon kokkina. Alkujaan kokkina työskennellyt Granroth on ollut ravintola-alalla kaiken kaikkiaan parikymmentä vuotta. Jo alusta asti leivonnaisilla on ollut erityinen paikka Samin sydämessä ja lopulta intohimo veikin miehen mennessään. Nykyään herra tunnetaan parhaiten liki 15 vuotta mainetta niittäneen Kakkugallerian omistaja-perustajana. Klikkaa resepteihin.

Viikon 8 kokki: Pipsa Hurmerinta

Top Chef Suomi –ohjelman juontaja ja tuomaristoon kuuluva ruokakirjailija, catering-yrittäjä ja malli Pipsa Hurmerinta oli Makuja-ohjelman viikon vieraileva kokki viikolla 8. Klikkaa resepteihin.

Viikon 7 kokki: Kati Jaakonen

Viikon 6 kokki: Sasu Laukkonen

Vastikään Michelin-tähden napanneen ravintola Chef & Sommelierin keittiömestari Sasu Laukkonen teki herkullista ruokaa ravintolansa keittiössä, Jesse Kamras vieraanaan. Makuja-kokkina aiemminkin toimineen Sasu Laukkosen reseptit löydät täältä.

Viikko 5: Karita Tykkä, Kira Weckman ja Hanna Gullichsen

Top Chef-voittaja Kira Weckman on catering-yrittäjä, ja hän kutsui Jessen lapsuudenkotiinsa vierailulle. Yhdessä he valmistivat kolumbialaisen menun, johon kuului avokadokeittoa, paistettua lohta ja platanosipsiä, paahdettua kananpoikaa sekäeksoottisen hedelmäjälkiruoan.

Meidän safkaa -ohjelmasta tuttu bloggari Hanna Gullichsen valmisti Jesse Kamraksen kanssa yhdessä Seesampaneroituja kanavartaita.

Mihin sinä haluaisit Jesse Kamraksen vierailulle? Vinkkaa mielenkiintoisesta tuottajasta, ruokailmiöstä tai kokista osoitteeseen: makuja@mtv.fi

(MTV LIFESTYLE)

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.