Ruokamaailmasta löytyy paljon eriskummallisia ammatteja. Oletko koskaan esimerkiksi tullut ajatelleeksi, että joku keksii onnenkeksien sisältämät ennustuksetkin?
Ruokateollisuuden parissa työskenteleminen voi tarjota paljon enemmän vaihtoehtoja kuin voisit kenties kuvitellakaan. The Daily Meal -sivusto listasi 10 huikeaa ammattia maailmalta, jotka ovat oikeasti olemassa!
"Juustoasiantuntija"
Juustostakin voi tehdä itselleen ammatin. Jos ammattitaitoaan jaksaa kehittää tarpeeksi, saattaa päästä Amerikan juustoyhdistyksen sertifioimaksi viralliseksi juustoasiantuntijaksi. Tällä meriitillä onkin jo haluttua tavaraa esimerkiksi huippuravintoloissa.
"Kulinaariopas"
Ruokaturismi on nykyään yleistä ja kulinaristiset turistikierrokset ovat kasvussa. Tärkein osa turistikierrosta on tietysti itse opas. Jos olet tarpeeksi intohimoinen ruoan suhteen ja tunnet kaupungin ravintolat etkä pelkää ihmisiä, voisit ehkä vetää kulinaarikierrosta.
"Makukemisti"
Jos rakastat kemiaa ja ruokaa, voit yhdistää intohimosi makukemistinä. Tällaiset henkilöt suunnittelevat keinotekoisia ja luonnollisia makuyhdistelmiä. He voivat esimerkiksi käyttää tunteja yhdistääkseen kemikaaleja saavuttaakseen täydellisen kermatoffeen maun.
"Makuguru"
Ben & Jerry's -jäätelöyrityksen päämajassa Vermontissa on tiimi makuguruja, joiden tehtävänä on kehitellä uusia jäätelömakuja. Monilla muillakin ruokayrityksillä on samantapaisia kehittelijöitä eikä kemiantuntemus ole aina edellytys ammatissa menestymiselle.
"Ruokakuvaaja"
Ruokakuvat ovat nykyaikaa. Lehtien ja nettisivustojen ruokakuvat näyttävät niin herkullisilta, että ne saavat veden kielelle liki välittömästi. Digikamerat ja älypuhelinten kamerat ovat niin kehittyneitä, että niillä voi saada aikaan uskomattomia kuvia, jos tietää mitä tekee. Jos omaat intohimon ruokaan, kameran ja muut välineet, mitäpä jos perustaisit oman ruokakuvasivuston?
