Löytyykö kotoasi tällainen pullo? Hartwall maksaa 1000 euron palkkion: "Harva tietää, kuinka poikkeuksellinen se on"

0:37 Hartwall maksaa 1000 euroa, jos sinulta löytyy tällainen pullo: Tarkista omasta pullostasi tämä!

Suomalaispanimo Hartwall tiedottaa maksavansa muhkean löytöpalkkion niille, jotka löytävät kotinsa tai vaikka kesämökkinsä kätköistä tietynlaisia pulloja. 

Videolla: Näin tarkistat omasta ruskeasta pullostasi, miltä vuodelta se on peräisin. Hartwall saattaa maksaa pullosta tonnin!

Hartwall kertoo olevansa ainoa panimo Suomessa, joka yhä käyttää klassisia ruskeita lasipulloja. Ruskeat 0,33 litran pullot ovat poikkeuksellisia, sillä sen sijaan, että ne päätyisivät pullonpalautuksesta rikottavaksi, ne pestään ja täytetään uudelleen. Panimon mukaan yksi pullo kiertää keskimäärin 33 kertaa useilla eri vuosikymmenillä.

Myös Sinebrychoffilla on ollut käytössä legendaarinen Väinö Paasosen vuonna 1953 suunnittelema ruskea pullo. Muistatko vielä, miltä vanhat Koff-pullot näyttivät?

Lue lisää: Nostalgiset kuvat Koffin kolmosesta herättävät muistoja – näin tuttu pullo on muuttunut vuosien saatossa!

Nyt Hartwall haluaa selvittää, kuinka vanhoja pulloja Suomesta löytyy. Vanhimpien pullojen löytäjille on luvassa rahapalkkio.

– Perinteinen ruskea lasipullo on monelle tuttu, mutta harva tietää, kuinka poikkeuksellinen pakkaus se on. Se otettiin käyttöön jo 50-luvulla ja pullomalli on meillä yhä käytössä, sanoo Hartwallin laki- ja yritysvastuujohtaja Hanna Sivenius.

"Nyt kannattaa kaivella mökin kätköt ja muut"

Sivenius kertoo, että Hartwall maksaa nyt kolmesta vanhimmasta kestopullosta tuhannen euron löytöpalkkion. 

–  Nyt kannattaa kaivella mökin kätköt ja muut, joissa vanhoja pulloja voi lymytä. Vanhimmat pullot pääsevät kunniapaikalle omassa vierailukeskuksessamme Lahdessa, Sivenius selventää.

Panimon mukaan pullon valmistusvuoden näkee helposti suoraan siihen lyödystä leimasta: kaksi viimeistä numeroa merkkaavat pullon valmistusvuosilukua. Tarkemmat tiedot löytyvät Hartwallin sivustolta, jossa voi myös lähettää pullonsa tiedot ja kuvan. 

Lähde: Hartwall

Videolla: Montaako olet juonut? Pullonkorkkikokoelma paljastaa menneen ajan retrohelmet

1:41


Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja