Mäkkärisynttärit, kanaviillokki, riisimurot – nämä asiat jokainen 1980- ja 1990-luvun lapsi muistaa

90-luku 80-luku retro roiskeläppäpizza kanaviillokki
Valio, Saarioinen, Kellogs, Leaf

Muistatko sinäkin nämä legendaariset asiat lapsuudestasi?

1. McDonald’sissa vietetyt synttärit olivat kova juttu

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vieraat saivat hienot pahvipäähineet ja synttärisankari istui kunniapaikalla. Kaikille jaettiin Happy Meal -ateriat ja kaiken kruunasi jälkkäriksi syötävä jäätelökakku. Synttärisankari pääsi myös kurkistamaan kulissien taakse, vierailemaan keittiöön ja näkemään, miten hampurilaiset valmistuvat - vautsi vau!

2. Koulussa oli vielä oma keittiö

Jotkut onnelliset ovat saaneet käydä koulua ajalla ennen keskuskeittiöitä. Silloin kouluruoassa oli ripaus keittäjien persoonaa. Lounaaksi saattoi olla vaikka Raija-tädin erikoisuus!

3. Koulussa syötiin kanaviillokkia ja näkkileipää

Kanaviillokin kanssa tarjoiltiin jostain syystä aina mustaherukkahilloa. Näin kanaviillokki valmistuu suurkeittiöissä Valion reseptillä.

Näkkileipä kuului jokaiseen ateriaan. Mitä pahempaa ruokaa koulussa oli, sitä enemmän kului näkkileipää. Näkkileivällä korvattiin siis koko ateria, jos ruoka ei miellyttänyt.

4. Mikroruoat olivat pop

Koulun jälkeen välipalaksi saatettiin syödä roiskeläppäpizza, valmis hodari tai sitten perinteinen liha-perunasoselaatikko. Mikro pelasti monen perheen arkiruoanlaiton.

5. Maustehyllystä löytyi aromisuolaa – tai herbamarea

Aromisuolalla mikä tahansa ruoka sai uuden säväyksen. Aromisuolaa keittoon, aromisuolaa leivän päälle – aromisuolaa, aromisuolaa, aromisuolaa!

6. Karkkeja ostettiin kiskalta numerolaareista

”Kahdella markalla kakskakkosta”. Jokainen penni oli tärkeä ja taskunpohjat tarkastettiin huolella, jotta saatiin kaveriporukalla ostettua Oukkidoukkeja ja remmejä.

7. Juhlissa skoolattiin lastenshampanjalla - koulun retkillä Trip-mehulla

Ensin lastenshampanjaa sai ainoastaan laivalta, sitten se tuli viimein myyntiin myös isoihin ruokakauppoihin. Arkisempi juoma oli sen sijaan Trip-mehu, jota juotiin esimerkiksi eväsjuomana. Kun juoma loppui, purkista askarreltiin puhelin.

8. Karkit olivat niiiiiiin paljon parempia

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Oli papukaijatikkareita, jotka olivat pillejä (Melody Pops), tuubissa myytävää purkkaa, Tsaukki Taukki -salmiakkijauhetta, Lauantaipussi parhaalla sisällöllä...

9. Koulussa sai jälkkäriksi välillä Eskimo-puikon – laktoosi-intolerantikoille jäätelöpikari tai mehujää

Oi sitä onnenpäivää, kun jälkkäriksi oli tarjolla jäätelöä. Laktoosi-intolerantikot saivat yleensä Lipsi-mehujään tai parhaassa tapauksessa Pingviiin jäätelöpikarin. 

10. Paras aamupala ikinä olivat riisimurot

Riks, raks ja poks! Ja lopuksi murojen sokerilla maustunut maito juotiin. Ah! Parasta oli, kun muropaketista löytyi lelu!

11. Telkkarissa mainostettiin aromipesää

Aromipesä nousi kulttimaineeseen ja siitä höpistiin myös telkkarin chat-ohjelmissa.

***

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja