Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mäkkärin kautta kotiin ja samppanjapullo auki – Moët & Chandon’in mukaan paras makupari samppanjalle on ranskalaiset perunat

Testaa ihmeessä! Samppanja ja ranskikset ovat ilmeisesti loistava makupari.
Testaa ihmeessä! Samppanja ja ranskikset ovat ilmeisesti loistava makupari. Shutterstock
Julkaistu 08.06.2019 18:02

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Unohda kaviaari ja muut arvokkaat raaka-aineet. Moët & Chandon -samppanjatalon edustaja suosittelee luksusjuoman makupariksi tavallisia ranskalaisia perunoita. 

Moët & Chandon -samppanjatalon laadunvalvonta- ja viestintäjohtaja Marie-Christine Osselin antoi yllättävän lausunnon The Drinks Business-lehdelle. Samppanja-ammattilainen nimittäin totesi ranskalaisten perunoiden olevan yksi paras makupareista luksusjuoman kanssa.

Osselinin mukaan ranskisten suolaisuus ja rapeus ovat täydellinen pari samppanjan kuplille ja hapokkuudelle. Asiantuntija suosittelee valitsemaan mahdollisimman yksinkertaisella reseptillä valmistetut ranskalaiset samppanjan kaveriksi. 

– Samppanja on viini, joka vaatii yksinkertaiset raaka-aineet. Ei kolmea enempää, Osselin sanoo. 

Mitään ylimääräisiä mausteita ei siis ranskalaisten sekaan kannata ripotella. 

Myös muut asiantuntijat ovat Moët & Chandon'in lausunnon kannalla. Ranskalaisia ja samppanjaa voi tilata kimpassa muun muassa New Orleansissa sijaitsevassa Sylvain-ravintolassa. Täydellinen yhdistelmä Delamotte Brut -samppanjaa ja käsintehtyjä ranskalaisia maksaa 50-90 dollaria annoskoosta riippuen. Ravintolan omistaja sai idean aikoinaan Veuve Clicquot-samppanjatalolta, jonka juomamestarit vannoivat myös yhdistelmän nimeen. 

Lähde: Cosmopolitan

Mitä eroa on samppanjalla, cavalla ja proseccolla? Katso video:

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Baarimestarit kertovat mielipiteensä suosikkidrinkeistä – älä tilaa tätä klassikkoa ruuhka-aikaan: "Opettele lukemaan ympäristöäsi"Hans Välimäki avaa rennon baarin Helsinkiin – listalla muun muassa muovipussista tarjoiltava piña colada: "Hinnat ovat hyvinkin maltillisia"Cava, prosecco vai samppanja? Suomalainen viiniasiantuntija neuvoo juhlajuoman valinnassa: "Ei kannata hirveästi kiinnittää huomiota siihen..."Älä sorru klassiseen viinimokaan! Asiantuntija: Näiden ruokien kanssa roseeviiniä tulisi oikeasti nauttia Viiniasiantuntija kannustaa: Tarjoile samppanjaa ranskalaisten kera – etkä voit mennä pieleen!Maailman kalleimmat samppanjat listattiin – kuka maksaa yli miljoonan pullosta kuohuvaa?
RuokaPikaruokaJuomatMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • 11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • 07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • Eilen17:33
    Leivonta

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy

  • Eilen09:46
    Ruoanlaitto

    Älä pese paistinpannua heti käytön jälkeen