Mäkkärin kautta kotiin ja samppanjapullo auki – Moët & Chandon’in mukaan paras makupari samppanjalle on ranskalaiset perunat
Unohda kaviaari ja muut arvokkaat raaka-aineet. Moët & Chandon -samppanjatalon edustaja suosittelee luksusjuoman makupariksi tavallisia ranskalaisia perunoita.
Moët & Chandon -samppanjatalon laadunvalvonta- ja viestintäjohtaja Marie-Christine Osselin antoi yllättävän lausunnon The Drinks Business-lehdelle. Samppanja-ammattilainen nimittäin totesi ranskalaisten perunoiden olevan yksi paras makupareista luksusjuoman kanssa.
Osselinin mukaan ranskisten suolaisuus ja rapeus ovat täydellinen pari samppanjan kuplille ja hapokkuudelle. Asiantuntija suosittelee valitsemaan mahdollisimman yksinkertaisella reseptillä valmistetut ranskalaiset samppanjan kaveriksi.
– Samppanja on viini, joka vaatii yksinkertaiset raaka-aineet. Ei kolmea enempää, Osselin sanoo.
Mitään ylimääräisiä mausteita ei siis ranskalaisten sekaan kannata ripotella.
Myös muut asiantuntijat ovat Moët & Chandon'in lausunnon kannalla. Ranskalaisia ja samppanjaa voi tilata kimpassa muun muassa New Orleansissa sijaitsevassa Sylvain-ravintolassa. Täydellinen yhdistelmä Delamotte Brut -samppanjaa ja käsintehtyjä ranskalaisia maksaa 50-90 dollaria annoskoosta riippuen. Ravintolan omistaja sai idean aikoinaan Veuve Clicquot-samppanjatalolta, jonka juomamestarit vannoivat myös yhdistelmän nimeen.
Lähde: Cosmopolitan
Mitä eroa on samppanjalla, cavalla ja proseccolla? Katso video:
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Koko Suomi leipoo
Koko Suomi leipoo on herkullinen hyvänmielen ohjelma, jossa taitavat kotileipurit kilpailevat parhaan leipurin tittelistä.
Suosituimmat reseptit
-
Eemeli Väyrysen lohikeitto
-
Parsan keittäminen – helppo ohje
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Coleslaw á la Kari Aihinen
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Airfryer-munkit – Liisan helppo ohje pikamunkkeihin
-
Yhdessä astiassa: Juureksia ja broileria