Mäkkärin kautta kotiin ja samppanjapullo auki – Moët & Chandon’in mukaan paras makupari samppanjalle on ranskalaiset perunat

Samppanja ranskikset
Testaa ihmeessä! Samppanja ja ranskikset ovat ilmeisesti loistava makupari. Shutterstock

Unohda kaviaari ja muut arvokkaat raaka-aineet. Moët & Chandon -samppanjatalon edustaja suosittelee luksusjuoman makupariksi tavallisia ranskalaisia perunoita. 

Moët & Chandon -samppanjatalon laadunvalvonta- ja viestintäjohtaja Marie-Christine Osselin antoi yllättävän lausunnon The Drinks Business-lehdelle. Samppanja-ammattilainen nimittäin totesi ranskalaisten perunoiden olevan yksi paras makupareista luksusjuoman kanssa.

Osselinin mukaan ranskisten suolaisuus ja rapeus ovat täydellinen pari samppanjan kuplille ja hapokkuudelle. Asiantuntija suosittelee valitsemaan mahdollisimman yksinkertaisella reseptillä valmistetut ranskalaiset samppanjan kaveriksi. 

– Samppanja on viini, joka vaatii yksinkertaiset raaka-aineet. Ei kolmea enempää, Osselin sanoo. 

Mitään ylimääräisiä mausteita ei siis ranskalaisten sekaan kannata ripotella. 

Myös muut asiantuntijat ovat Moët & Chandon'in lausunnon kannalla. Ranskalaisia ja samppanjaa voi tilata kimpassa muun muassa New Orleansissa sijaitsevassa Sylvain-ravintolassa. Täydellinen yhdistelmä Delamotte Brut -samppanjaa ja käsintehtyjä ranskalaisia maksaa 50-90 dollaria annoskoosta riippuen. Ravintolan omistaja sai idean aikoinaan Veuve Clicquot-samppanjatalolta, jonka juomamestarit vannoivat myös yhdistelmän nimeen. 

Lähde: Cosmopolitan

Mitä eroa on samppanjalla, cavalla ja proseccolla? Katso video:

9:04

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • card_kaappaus_keittiossa
   Kaappaus keittiössä

   Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja