MTV:n ruokasivusto Makuja.fi selvitti, kuinka tarkasti makkaran lihapitoisuuden pystyy maistamaan.
Makkaroiden lihapitoisuus on puheenaihe, joka nousee tapetille etenkin kesäisin, kun suomalaiset herkuttelevat makkaraa kaikkein eniten. Makuja.fi otti juhannuksen kunniaksi selvää, pystyykö sokkomakutestissä erottamaan, kuinka paljon eri makkarat sisältävät lihaa.
Sokkona suoritettua testiä varten valittiin seitsemän hengen raati, jonka jokainen jäsen kertoi arvionsa siitä, kuinka paljon kukin kahdeksasta makkarasta sisältää lihaa. Kun makkarat oli maisteltu, selvisi, että moni makkaroista sisälsi paljon arvioita enemmän lihaa.
Makkaroiden lihapitoisuuksissa merkittäviä eroja
Testiin valittiin suomalaisissa ruokakaupoissa myytävistä makkaroista kahdeksaa eri laatua, joiden lihapitoisuus poikkesi merkittävästi toisistaan. Testiin valituista makkaroista korkein lihapitoisuus oli Kivikylän Huiluntuhti -makkarassa, jonka lihapitoisuus on 87 prosenttia. Testin vähiten lihaa sisältänyt makkara oli Poprillin Grillimakkara, jonka lihapitoisuus on 11 prosenttia.


