Maistuvatko punaiset ja vihreät karkit samoilta? Totuus Skittles-karkeista on nyt paljastettu
Netissä käydään paraikaa kiivasta keskustelua Skittles-karkkien makumaailmasta; maistuvatko eriväriset karkit todella erilaisilta? Valmistajalla on tähän kysymykseen vastaus.
Videolla pääset kurkistamaan Turkinpippureiden valmistukseen.
Värikkäät hedelmänmakuiset Skittle-karkit ovat lähes kaikille tuttuja, mutta oletko koskaan tullut ajatelleeksi, miltä nämä värikkäät makeiset loppupeleissä oikein maistuvat?
Karkkien takana olevan Mars Wrigley Confectionery -yhtiön mukaan Skittlesien viisi perusmakua ovat mansikka, vihreä omena, rypäle, sitruuna ja appelsiini. Delish-sivuston uutisen mukaan jokainen karkkimaku on pitkän tuotekehityksen tulosta, ja makujen kehittelystä vastaa kokonaisia tutkimus- ja kehitystiimejä.
Jokaisen karkipussin sisältö on erilainen
Vaikka makuja on erilaisia, karkin värikkäällä ulkopinnalla ei kuitenkaan ole mitään tekemistä maun kanssa. Karkit nimittäin saavat makumaailmansa jo ennen neljästä kuuteen tuntia kestävää värjäysprosessia.
Kun karkit on värjätty, ne sekoitetaan yhteen sekoitushihnalla ja pakataan pusseihin. On siis sattuman kauppaa, kuinka eri värit jakautuvat pusseihin.
LUE MYÖS: "Kyllähän se sieppaa" – miksi karkkipusseissa tuntuu aina olevan liian vähän omaa suosikkimakeista?
Karkkien makuvivahteet hyvin hienovaraisia
Valmistajan mukaan karkit käyvät läpi makutestin ennen värjäystä, jotta väri ei antaisi visuaalisia viitteitä mahdollisista makuvivahteista. Monet yhdistävät värimaailman voimakkaasti makuihin, ja valmistajan mukaan juuri tämän vuoksi kaikki ihmiset eivät erota sokkotestissä makuvivahteita toisistaan.
Tämä saattaa olla yksi selitys viime aikoina sosiaalisessa mediassa vilkkaana käyvään keskusteluun kyseisten karkkien makumaailmasta.
Moni somekäyttäjä on tullut omissa tutkimuksissaan siihen tulokseen, että kaikki Skittles-karkit maistuvat samoilta väristä riippumatta. Today-sivuston uutisen mukaan valmistaja on kiistänyt väitteet makujen yhtenäisyydestä ja korostaa makuvivahteiden olevan niin hienovaraisia, että ihmisillä voi olla vaikeuksia erottaa niitä toisistaan.
Makumaailma on siis pitkälti näkö- ja makuaistin yhteistyötä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
MasterChef Suomi
MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti