Maistuvat vinkit arkiruokaan – kokeile täydellisiä yhdistelmiä!

tomaatti
Klassisten makuyhdistelmien avulla saat taatusti maistuvan lopputuloksen. Shutterstock

Ruoanlaitossa on olemassa tiettyjä raaka-aineita, jotka yksinkertaisesti vain kuuluvat yhteen. Nämä yhdistelmät takaavat täydellisen lopputuloksen. 

Näiden raaka-aineiden yhdistelmät sopivat erityisesti arkeen, kun kiire painaa ja ruoka pitäisi saada nopeasti valmiiksi. Herkullisten yhdistelmien avulla voit olla varma siitä, että lopputulos maistuu koko perheelle.

Tomaatti, valkosipuli ja basilika

Tämä klassinen italialainen yhdistelmä toimii läpi vuoden, niin arjessa kuin juhlassakin. Tarjoile nämä raaka-aineet maukkaana salaattina tai keitä talvipäivän lämmittäväksi keitoksi. Puhtaat maut ja raikkaat värit lämmittävät niin vatsaa kuin mieltä.

Punajuuri, vuohenjuusto ja pähkinät

Nämä kolme raaka-ainetta toimivat lähes joka ruoassa. Punajuuren ja vuohenjuuston intensiiviset maut täydentävät hyvin toisiaan. Yhdistelmä viimeistellään rouskuvilla pähkinöillä. 

Pilko keitetyt ja jäähtyneet punajuuret maukkaaksi salaatiksi tai soseuta keitoksi. Punajuurista ja vuohenjuustoista syntyy myös maukas laatikkoruoka, joka viimeistellään suosikkipähkinöillä. 

Juusto, hunaja ja pinjansiemenet

Tämä yhdistelmä toimii parhaiten sellaisenaan pienenä naposteltavana tai välipalana. Leikkaa lempijuustostasi suikaleita ja dippaa hunajaan. Viimeistele muutamalla pinjansiemenellä ja nauti. Lähes kaikki juustot sopivat yhteen hunajan kanssa, joten älä arastele tämän yhdistelmän kokeilemista.

Perunat ja tilli

Perunat ja tili on klassinen yhdistelmä, joka on tuttu kesäisestä keittiöstä. Mutta miksi et lisäisi tilliä perunoihin mihin aikaan vuodesta tahansa? Hienoksi hakattu tilli keitettyjen perunoiden päällä tuo hieman luksusta, ja ennen kaikkea makua arkiseen ruokaan.

Pekoni ja kananmuna

Pekoni on monen herkullisen ruoan salaisuus, mutta erityisen hyvin se toimii kananmunien kanssa. Monesti pekoni ja kananmuna yhdistetään aamiaiseen, mutta tästä herkullisesta yhdistelmästä syntyy arkiruokien pelastus, munakas.

Perunat ja muskottipähkinä

Toinen erittäin toimiva perunaruokien maustaja on muskottipähkinä. Perunamuusiin saa helposti makua lisäämällä joukkoon hyppysellisen tätä intialaisessa keittiössä paljon käytettyä maustetta.

Lihat ja anis

Anis ei välttämättä ole ensimmäinen mauste, joka tulee mieleen liharuokia maustettaessa. Liharuokien ja lakritsamaisen aniksen liitto toimii kuitenkin erinomaisesti, sillä anis korostaa hyvin lihan makua. Kokeile erityisesti erilaisiin pata- ja vuokaruokiin. 

Porsaanliha ja fenkolin siemenet

Porsaanliha on käytetty arkiruoka, joka voi helposti muuttua yksitoikkoiseksi. Porsaanlihan maustamiseen kannattaakin kokeilla rohkeasti uusia mausteita, kuten fenkolin siemeniä. Mausta liha murskatuilla fenkolin siemenillä ja huomaa ero.

Video: Myös jälkiruoka syntyy arkena helposti. Kokeile muutamassa minuutissa syntyvää kuppikakkua. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja