Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maistuvat vinkit arkiruokaan – kokeile täydellisiä yhdistelmiä!

Klassisten makuyhdistelmien avulla saat taatusti maistuvan lopputuloksen.
Klassisten makuyhdistelmien avulla saat taatusti maistuvan lopputuloksen. Shutterstock
Julkaistu 13.03.2016 21:40
Toimittajan kuva

Laura Matilainen

laura.matilainen@mtv.fi

Ruoanlaitossa on olemassa tiettyjä raaka-aineita, jotka yksinkertaisesti vain kuuluvat yhteen. Nämä yhdistelmät takaavat täydellisen lopputuloksen. 

Näiden raaka-aineiden yhdistelmät sopivat erityisesti arkeen, kun kiire painaa ja ruoka pitäisi saada nopeasti valmiiksi. Herkullisten yhdistelmien avulla voit olla varma siitä, että lopputulos maistuu koko perheelle.

Tomaatti, valkosipuli ja basilika

Tämä klassinen italialainen yhdistelmä toimii läpi vuoden, niin arjessa kuin juhlassakin. Tarjoile nämä raaka-aineet maukkaana salaattina tai keitä talvipäivän lämmittäväksi keitoksi. Puhtaat maut ja raikkaat värit lämmittävät niin vatsaa kuin mieltä.

Punajuuri, vuohenjuusto ja pähkinät

Nämä kolme raaka-ainetta toimivat lähes joka ruoassa. Punajuuren ja vuohenjuuston intensiiviset maut täydentävät hyvin toisiaan. Yhdistelmä viimeistellään rouskuvilla pähkinöillä. 

punajuurisalaattiPunajuuri on monipuolinen kasvis, joka sopii niin kylmiin kuin lämpimiinkin ruokiin.Shutterstock

Pilko keitetyt ja jäähtyneet punajuuret maukkaaksi salaatiksi tai soseuta keitoksi. Punajuurista ja vuohenjuustoista syntyy myös maukas laatikkoruoka, joka viimeistellään suosikkipähkinöillä. 

Juusto, hunaja ja pinjansiemenet

Tämä yhdistelmä toimii parhaiten sellaisenaan pienenä naposteltavana tai välipalana. Leikkaa lempijuustostasi suikaleita ja dippaa hunajaan. Viimeistele muutamalla pinjansiemenellä ja nauti. Lähes kaikki juustot sopivat yhteen hunajan kanssa, joten älä arastele tämän yhdistelmän kokeilemista.

Perunat ja tilli

Perunat ja tili on klassinen yhdistelmä, joka on tuttu kesäisestä keittiöstä. Mutta miksi et lisäisi tilliä perunoihin mihin aikaan vuodesta tahansa? Hienoksi hakattu tilli keitettyjen perunoiden päällä tuo hieman luksusta, ja ennen kaikkea makua arkiseen ruokaan.

Pekoni ja kananmuna

Pekoni on monen herkullisen ruoan salaisuus, mutta erityisen hyvin se toimii kananmunien kanssa. Monesti pekoni ja kananmuna yhdistetään aamiaiseen, mutta tästä herkullisesta yhdistelmästä syntyy arkiruokien pelastus, munakas.

Perunat ja muskottipähkinä

Toinen erittäin toimiva perunaruokien maustaja on muskottipähkinä. Perunamuusiin saa helposti makua lisäämällä joukkoon hyppysellisen tätä intialaisessa keittiössä paljon käytettyä maustetta.

Lihat ja anis

anis_liha

Anis ei välttämättä ole ensimmäinen mauste, joka tulee mieleen liharuokia maustettaessa. Liharuokien ja lakritsamaisen aniksen liitto toimii kuitenkin erinomaisesti, sillä anis korostaa hyvin lihan makua. Kokeile erityisesti erilaisiin pata- ja vuokaruokiin. 

Porsaanliha ja fenkolin siemenet

Porsaanliha on käytetty arkiruoka, joka voi helposti muuttua yksitoikkoiseksi. Porsaanlihan maustamiseen kannattaakin kokeilla rohkeasti uusia mausteita, kuten fenkolin siemeniä. Mausta liha murskatuilla fenkolin siemenillä ja huomaa ero.

Video: Myös jälkiruoka syntyy arkena helposti. Kokeile muutamassa minuutissa syntyvää kuppikakkua. 

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lähde: Brightside.me

Lisää aiheesta:

Makua ja vaihtelua ruokaan – 7 vinkkiä tuoreiden yrttien käyttöönMasterChef-tuomarien takuuvarmat hurmausreseptit ystävänpäiväksi: ”Paljon tätä henkilökohtaisempaa lahjaa et voi toiselle antaa”K-ryhmä listasi neljä erikoistuotetta, joista et välttämättä ole kuullutkaan: "Tulevaisuudessa kesän uudet perunat ja silli voidaankin tarjoilla osterinlehden kera"Mitä ruoaksi ensi viikolla? Poimi tästä 5 helppoa reseptiä arkeen – pöytään alle puolessa tunnissa5 nerokasta tapaa käyttää persimoneja – oletko jo kokeillut?10 ainesosaa, jotka keittiöstäsi pitäisi löytyä: Näiden avulla teet entistä parempaa ruokaa!
LiharuokaRuokaniksitJuureksetMausteetMakuja
Koristele perunat tillillä myös arkena.

Anis sopii erinomaisesti pataruokien maustamiseen.
Shutterstock

Tuoreimmat aiheesta

Liharuoka
  • 20.05.202208:33
    Suolistosairaudet

    Suolistosyövät rajussa kasvussa – Suomi aloittaa valtakunnalliset seulonnat: "Kansan ruokailutottumukset ovat vääristyneet"

  • 16.11.201817:01
    Sivumaku

    Tuttu juoma taikoo nyhtöpossusta entistäkin herkullisemman – tämä ruoka ei jätä kylmäksi!

  • 04.08.201809:32
    Kastike lihalle

    Mutkatonta ja mielettömän maukasta! Näin helposti syntyy täydellinen kastike pihville – "maku on ilmiömäinen"

  • 15.06.201817:02
    Lihapullat

    Kyllästyttävätkö lihapullat? Tämä resepti tuo tuttuun arkiruokaan aivan uuden ulottuvuuden – ”jylhä näky lautasella”

  • 24.01.201713:30
    Liha

    Lihapulla-nirvana eli maailman paras lihapullaresepti