Maistuuko kebab baari-illan jälkeen? Niin maistuu kasvissyöjillekin – joka kolmas syö humalassa lihaa

hampurilainen 1
Humalassa kasvissyöjät suosivat eniten kebabia ja hampurilaisia. Kuvituskuva. Shutterstock

Englantilainen kyselytutkimus paljastaa, että liha maistuu alkoholin vaikutuksen alaisena aika monelle kasviruokavaliota noudattavalle.

Pitkän ja kostean baari-illan jälkeen alkaa vatsa taatusti kurnimaan, jolloin kavereiden kanssa on mukava suunnata nakkikioskille. Maistuisiko tirisevä kebabannos? Aika monelle varmasti maistuu. Harva vegetaristi myöskään tyytyy pelkkiin ranskalaisiin, ainakin jos englantilaista tutkimusta vuodelta 2015 on uskominen.

VoucherCodesPro-nettisivun tekemän kyselytutkimuksen mukaan yksi kolmesta kasvissyöjästä syö baari-illan jälkeen humalassa lihaa. Kyselytutkimukseen osallistui 1 789 englantilaista kasvissyöjää.

Humalassa kasvissyöjät paljastivat yleensä syövänsä kebabia tai hampurilaisia. Seuraavaksi suosituimpia ruokia listalla olivat pekoni, friteerattu kana ja makkarat.

Tutkimukseen vastanneista kasvissyöjistä 37 prosenttia kertoi syövänsä humalassa lihaa. Näistä kasvissyöjistä jopa 34 prosenttia kertoi syövänsä lihaa jokaikisenä baari-iltana, jolloin he olivat humalassa. 26 prosenttia kertoi syövänsä lihaa humalassa melko usein, ja 22 prosenttia harvoin.

Tutkimuksen mukaan suurin osa kasvisyöjistä, jopa 69 prosenttia, ei kuitenkaan koskaan kertonut kenellekään syöneensä lihaa humalassa.

VoucherCodesPro-sivuston perustaja George Charles oli hyvin yllättynyt kyselytutkimuksen tuloksista.

– Tiedän muutaman kasvissyöjän, jotka joskus himoavat lihaa, mutta näyttää siltä, että muutamat myös antautuvat himoilleen humalassa! Mielestäni on tärkeää, että kasvissyöjien ystävät tukevat heitä humalassa ja kannustavat heitä olemaan syömättä lihaa, sillä olen varma, että he katuvat sitä seuraavana päivänä!

Onneksi myös vegetaristien pikaruokavaihtoehdot ovat koko ajan vain parantuneet, joten ruokavaliota on entistä helpompi noudattaa myös baari-illan jälkeen. Suomessa Hesburger on jo pidemmän aikaa tarjoillut erilaisia kasvisvaihtoehtoja. McDonald'siltakin löytyy monia kasvissyöjille sopivia vaihtoehtoja, ja uusin avaus on vegaaninen hampurilainen.

Lähde: Muncies, MA

***


Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.