Maissi-vehnätortillat - helpolla kauppaa parempaa

MTV Oy, All rights reserved

Sain vihdoin hankittua itselleni tortillaprässin. Kiitos siitä Culinaria - Keittiöelämää -liikkeen nopealle toiminnalle. Tiedustelin, onko sellaista myynnissä ja kauppias heitti tilauksen viime hetkellä juuri lähtevään tukkukuormaan. Olen saanut kommentteja surkean näköisistä tortilloistani ja prässillä homma korjaantui yhdellä painalluksella. Asiaa edesauttoi myös se, että lisäsin lättytaikinaan masa harina -maissijauhojen lisäksi vehnäjauhoja. Uskaltaisin sanoa koostumusta täydelliseksi. 

Laitoin tortillojen sisään kuhaa, tomaattisalsaa ja muita höysteitä. Katso resepti ja tsekkaa myös muut tacoreseptit.

Masa harina -jauhoja voi olla vaikeaa löytää, mutta hyvin varustetuista erikoisruokakaupoista ja marketeista niitä jo löytyy. Ne ovat se autenttinen tortillajauho. Masa harina -jauhot ovat erittäin hienoksi jauhettua, valkoista maissijauhoa. Ne valmistetaan tekemällä taikina, joka kuivataan ja jauhetaan. Älä korvaa niitä tavallisilla maissijauhoilla, vaan tee niiden puutteessa vehnätortilla.

Maissi-vehnätortillat

10 tortillaa

3 dl vehnäjauhoja

2 dl masa harina -maissijauhoja

3/4 tl leivinjauhetta

40 g voita

2 dl lämmintä vettä

Sekoita kuivat ainekset keskenään. Lisää voi nokareina sekaan ja yritä saada seoksesta mahdollisimman tasainen. Lisää vettä ja työstä taikinasta hivenen pinnaltaan kostea. Lisää vettä tai jauhoja tarpeen mukaan. Jaa taikina kymmeneen osaan ja peitä kostealla keittiöpyyhkeellä. Anna levätä 45 min. Kauli tai prässää ohueksi. Paista melko kuumalla pannulla noin minuutti per puoli tai kunnes pintaan alkaa ilmestyä ruskeita täpliä. Laita valmiit tortillat pyyhkeen alle, etteivät ne pääse kuivumaan.

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja