Mainos

Mahtava tapa nauttia keitetty kananmuna – oletko jo testannut munia ja sotilaita?

Eggs and soldiers on hauska tapa nautiskella aamiaismuna.

Oletko koskaan kuullut munista ja sotilaista? Kyseessä on herkullinen resepti, joka yhdistää keitetyt kananmunat ja paahtoleivän. Resepti esitellään ruokatoimittaja Sanna Mansikkamäen Muna-keittokirjassa.

– Tämä tapa nautiskella pehmeiksi keitetyistä munista on oivallinen aamiaispöytään. 

Mansikkamäki suosittelee käyttämään reseptissä mahdollisimman tuoreita munia. Paahtoleipä leikataan "sotilaiksi" eli pitkulaisiksi tikuiksi. Sen jälkeen niitä dippaillaan kananmunaan sellaisenaan tai esimerkiksi voihin tai öljyyn voideltuna. 

– Joskus hienoissa ranskalaisissa ravintoloissa saa alkupalana pehmeäksi keitettyjä munia. Keltuaise joukkoon on usein sekoitettu vähän tryffeliöljyä tai raastettua tuoretta tryffeliä, Mansikkamäki kertoo kirjassa ja suosittelee kokeilemaan yhdistelmään myös kaviaaria. 

Pehmeä muna dippaamiseen eli munia ja sotilaita

4 kananmunaa
4-8 viipaletta paahtoleipää

Lisäksi halutessasi leipien päälle:

Voita ja suolakiteitä TAI voita ja dijoninsinappia TAI voita ja tryffeliöljyä/tuoretta raastettua tryffeliä

Keitä löysät kolmen minuutin munat. Näin keltuainen jää sopivasti löysäksi dippaamiseen. Laita munat tarjolle munakuppeihin ja leikkaa hattu pois veitsellä tai munaleikkurin avulla. 

Paahda leivät rapeiksi ja laita päälle valitsemiasi päällisiä. Leikkaa leivät pitkulaisiksi ja dippaa niitä kananmunaan. Munaan voi dipata myös leivän sijaan paistettua pekonia, keitettyä parsaa tai varsiparsakaalia. 

Lähde: Muna: Herkulliset ohjeet kananmunasta (Sanna Mansikkamäki, Readme 2017)

***

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja