Mahtava ja nopea tapa valmistaa lohi: "Kun olet kokeillut tätä menetelmää, et enää palaa entiseen"

lohi valkosipuli annos ruoka
Shutterstock

Pannulla paistettu lohi saa rapsakan pinnan ja mahtavan maun, kun joukkoon lisätään voita ja valkosipulia. 

Etsitkö helppoa ja hyvää arkiruokaa? Tässä sinulle mainio lohiresepti, joka ei vaadi edes uunin kuumentamista. Herkullinen valkosipulivoi-lohi valmistuu käden käänteessä paistinpannulla.

– Kun olet kokeillut tätä menetelmää, et enää palaa entiseen, The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Meghan Splawn ylistää. 

Muista, että lohta ei kannata ylikypsentää. Tarkkaile siis paistoaikaa! Voit aivan hyvin lyhentää sitä.

Valkosipulivoi-lohi

1,5 sitruunaa (2 rkl mehua ja 4 viipaletta)
4 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
4 lohifileetä (á 170 g)
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
120 g voita

1. Purista kokonaisesta sitruunasta 2 rkl mehua. Leikkaa puolikkaasta sitruunasta 4 viipaletta tarjoilua varten.
2. Hienonna valkosipulinkynnet ja persilja. 
3. Taputtele lohifileiden pinta kuivaksi esimerkiksi talouspaperilla ja ripottele päälle suolaa. 
4. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Lisää lohifileet nahkapuoli ylöspäin ja kypsennä, kunnes pinta on ruskistunut, noin 4 minuuttia. Käännä fileet ja lisää voi sekä hienonnettu valkosipuli. Jatka lohen kypsentämistä ja heittele voita välillä fileiden päälle lusikan avulla.
5. Koristele valmiit lohifileet tuoreella persiljalla, ripottele päälle sitruunan mehua ja viimeistele sitruunaviipaleilla. 

Lähde: The Kitchn

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!