Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Mahtava ja nopea tapa valmistaa lohi: "Kun olet kokeillut tätä menetelmää, et enää palaa entiseen"

Shutterstock
Julkaistu 11.09.2019 17:01

Petra Tuominen

petra.tuominen@mtv.fi

Pannulla paistettu lohi saa rapsakan pinnan ja mahtavan maun, kun joukkoon lisätään voita ja valkosipulia. 

Etsitkö helppoa ja hyvää arkiruokaa? Tässä sinulle mainio lohiresepti, joka ei vaadi edes uunin kuumentamista. Herkullinen valkosipulivoi-lohi valmistuu käden käänteessä paistinpannulla.

– Kun olet kokeillut tätä menetelmää, et enää palaa entiseen, The Kitchn -ruokasivuston ruokatoimittaja Meghan Splawn ylistää. 

Muista, että lohta ei kannata ylikypsentää. Tarkkaile siis paistoaikaa! Voit aivan hyvin lyhentää sitä.

Valkosipulivoi-lohi

1,5 sitruunaa (2 rkl mehua ja 4 viipaletta)
4 valkosipulinkynttä
2 rkl tuoretta persiljaa silputtuna
4 lohifileetä (á 170 g)
1 tl suolaa
2 rkl oliiviöljyä
120 g voita

1. Purista kokonaisesta sitruunasta 2 rkl mehua. Leikkaa puolikkaasta sitruunasta 4 viipaletta tarjoilua varten.
2. Hienonna valkosipulinkynnet ja persilja. 
3. Taputtele lohifileiden pinta kuivaksi esimerkiksi talouspaperilla ja ripottele päälle suolaa. 
4. Kuumenna oliiviöljy pannulla. Lisää lohifileet nahkapuoli ylöspäin ja kypsennä, kunnes pinta on ruskistunut, noin 4 minuuttia. Käännä fileet ja lisää voi sekä hienonnettu valkosipuli. Jatka lohen kypsentämistä ja heittele voita välillä fileiden päälle lusikan avulla.
5. Koristele valmiit lohifileet tuoreella persiljalla, ripottele päälle sitruunan mehua ja viimeistele sitruunaviipaleilla. 

Lähde: The Kitchn

Lisää aiheesta:

Ruokatoimittajan superhelppo lohiruoka: "Valmistaminen vie vain 15 minuuttia"Ylellinen kanakastike valmistuu todella helposti ihan perusraaka-aineista – testaa!Mahtava ja todella nopea tapa valmistaa lohi: "Kun olet kokeillut tätä menetelmää, et enää palaa entiseen""Addiktoivin lohiresepti ikinä", jota on aivan pakko kokeilla – paistuu hetkessä pannulla Kyllästyttääkö perinteinen uunilohi? Kokeile näitä kolmea herkullista reseptiä – tarvitset vain kolme ainesosaaHelpoin ja maukkain lohiresepti ikinä – tätä on kokeiltava!
RuokaKalaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Ruoka
  • 07:43
    Halpa vs. kallis

    Testasimme kauppojen halvimmat merkit: Mikä omenamehuista on paras?

  • Eilen17:14
    Ruokakauppa

    100 päivää jouluun! Näin saat joulukonvehteja yli puolet halvemmalla

  • Eilen11:01
    Pasta

    Pastasta ja perunasta saa terveellisempää yhdellä kikalla

  • Eilen07:45
    Puuro

    Kaurapuuron joukkoon kannattaa nyt laittaa yksi ainesosa

  • 14.9.17:33
    Leivonta

    Kakkuleipuri antoi asiakkaalle tilauksen ja pyysi anteeksi – pian selvisi syy