Mahtava arkiruokaresepti lohesta: Yhdessä vuoassa uunilohi, perunat ja kasvikset – nopeasti ja helposti

Uunilohi lohi

Kukaan ei halua viettää tuntikausia hellan ääressä pitkän työpäivän jälkeen. Tämä herkullinen uunilohi lisukkeineen valmistuu alle tunnissa ja yhdessä uunivuoassa!

Tämä aasialaistyyppinen uunilohi on kokki Betty Crockerin käsialaa. Lohi, perunat ja kasvikset valmistuvat kaikki samassa vuoassa, eikä ruoanlaittoon tarvitse uhrata loputtomasti aikaa.

Vinkki! Pilko perunat samankokoisiksi paloiksi, jotta ne kypsyvät tasaisesti.

Yhden uunivuoan lohiateria

Perunat:
2 rkl paahdettua seesamiöljyä (esim. Urtekram)
1 tl chili-valkosipulikastiketta
1 tl soijakastiketta
¼ tl suolaa
500 g perunoita kuutioiksi pilkottuna

Parsakaali ja lohi:
2 rkl fariinisokeria
2 rkl soijakastiketta
2 rkl sulatettua voita
1 rkl riisiviinietikkaa
¼ tl suolaa
4 kpl lohifilettä
n. 200-250 g parsakaalin kukintoja
2 kevätsipulia pilkottuna

1. Esilämmitä uuni 225-asteiseksi. Voitele iso uunivuoka.
2. Sekoita kulhossa perunoiden kastike: seesamiöljy, chili-valkosipulikastike, soijakastike ja suola. Kuori ja pilko perunat ja sekoita kastikkeen joukkoon. Levitä perunat voideltuun uunivuokaan ja paahda uunissa 20 minuuttia. Ota vuoka uunista, sekoita perunoita ja siirrä ne vuoan toiseen laitaan.
3. Sekoita kulhossa fariinisokeri, soijakastike, voi, riisiviinietikka ja suola.  Ota seosta 2 rkl toiseen kulhoon ja lisää sinne lohifileet. Pyörittele lohifileitä seoksessa. Asettele ne sitten uunivuokaan nahkapuoli vuokaa vasten. Lisää ensimmäiseen kulhoon parsakaalin kukinnot ja sekoita. Lisää myös parsakaalit uunivuokaan. Kaada sekä lohen että parsakaalin kulhoista mahdollisesti pohjalle jääneet kastikkeet uunivuokaan ainesten päälle.
4. Paista perunoita, lohta ja parsakaalia uunissa 12-15 minuuttia, kunnes lohi on haluamasi kypsyistä. Viimeistele ruoka pilkotulla kevytsipulilla.

Lähde: Popsugar

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat