Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maapähkinä-chilikuorrutettu naudanfilee

MTV Oy, All rights reserved
Julkaistu 03.11.2016 21:52

Normaalisti blogi tottelee omaa elämää eikä toisinpäin. Joskus sitä lähtee hakemaan ruokia ihan blogia ajatellen. Isänpäivä lähestyy ja halusin tehdä äijäannoksen, jossa olisi kuitenkin jotain jujua.

MTV Oy, All rights reserved

Ostan naudan sisäfileetä korkeintaan kerran vuodessa. Yliarvostetuin ja -hinnoitelluin ruhon osa, mutta vaihteluna ihan kiva.

Tässä sisukka marinoidaan ja paahdetaan uunissa maapähkinä-rosmariini-chilikuorrutteessa. Pinnalle syntyy miehisesti potkaiseva kuori ja sisälle mehevän murea liha.

VINKKI! Ruoka toimii aivan yhtä hyvin naudan ulkofileellä tai vaikka porsaan ulko- tai sisäfileellä.

VINKKI 2! Jos perheen lapsille ei maistu chili, kuorruta aikuisille sopiva määrä lihaa ja paista lapsille liha perus pihveinä.

Maapähkinä-chilikuorrutettu naudan filee

6 hlölle

1,5 kg naudan sisäfileetä

Marinadi:

6 valkosipulinkynttä, hienonnettuna

1 sipuli, hienonnettuna

1 rkl mustapippurirouhetta

4 rkl kasviöljyä

2 rkl valkoviinietikkaa

1 dl tuoretta rosmariinia hienonnettuna

Kuorrute:

3/4 dl rosmariinia, hienonnettuna

3 rkl paahdettua maapähkinärouhetta

1 rkl chilirouhetta

1 kananmuna

mustapippuria

suolaa

Kastike:

2,5 dl lihalientä

suolaa

Tee marinadi: Murskaa morttelissa sipuli, valkosipuli, rosmariini ja mustapippuri. Lisää sekaan öljy ja viinietikka ja sekoita. Hiero marinadi lihaan kauttaaltaan. Kääri liha kelmuun ja laita jääkaappiin maustumaan yön yli.

Ota liha huoneenlämpöön. Laita uuni lämpenemään 200 asteeseen. Tee kuorrute. Sekoita yhteen rosmariini, pähkinärouhe, chilirouhe ja kevyesti vatkattu kananmuna. Mausta suolalla ja pippurilla.

Hiero kuorrute kunnolla lihan pintaan. Painele vielä päältä. Laita liha leivinpaperilla päällystetyn uunipellin päälle tai isoon vuokaan. Iske lihan paksuimpaan kohtaan paistomittari ja laita uuniin. Anna kypsyä 40 min tai kunnes mittari sanoo 54 astetta. Ota liha uunista ja anna vetäytyä vaikka folion alla 10 min.

Tee vetäytymisen aikana kastike. Kiehauta lihaliemi ja anna porista keskilämmöllä ja hiukan tiivistyä. Maista ja mausta tarvittaessa suolalla.

Leikkaa lihasta sentin parin siivuja ja tarjoile kastikkeen ja mieluisan lisukkeen kera.

MTV Oy, All rights reserved

Lisää aiheesta:

Karitsaa kahdella tapaa, kyljyksenä ja krokettina maa-artisokkapyreen keraKaritsa-osso buco – talven upea lämmittäjäGrillattu parmesaanikanaLihamureke italialaisittain(Vähän niin kuin) StroganoffVitello Tonnato - vasikkaa tonnikalamajoneesilla
fileekuorrutettuliharuokanaudan fileenaudan ulkofileereseptiuunifileeuunissa

Tuoreimmat aiheesta

filee
  • 12.04.201306:30
    italialainen

    Vasikkaa pizzaiola eli pizzamestarin tapaan

  • 20.11.201220:55
    lapa

    Härkää x 2, bataattia ja timjamikastiketta