Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maailmankuulu ruokatoimittaja vieraili suomalaisessa huippuravintolassa: Päätyi syömään makkarakeittoa

Suomalainen makkarakeitto teki vaikutuksen maailmankuuluun ruokatoimittajaan.
Suomalainen makkarakeitto teki vaikutuksen maailmankuuluun ruokatoimittajaan. Shutterstock
Julkaistu 27.01.2017 08:07

MTV LIFESTYLE

Legendaarinen suomalainen huippuravintola Savoy täyttää tänä vuonna jo 80 vuotta. Ravintolassa on vuosien saatossa ehtinyt vierailla avokas vieras jos toinenkin.

Arvostettu ruokatoimittaja, kotitalousopettaja Anna-Maija Tanttu muisteli menneiden vuosikymmenten parhaita ravintolahetkiään legendaarisesta Savoy-ravintolassa. Tanttu on työnsä puolesta päässyt kestitsemään muun muassa useita ulkomaisia arvovieraita Savoyssa.

Kotitalousopettaja Anna-Maija Tanttu on ollut 1960-luvulta lähtien suomalaisen ruokajournalismin keskeisiä kirjoittajia ja esiintyjiä. Anna-Maija Tanttu oli perustamassa vuonna 1968 ruokatoimittajien legendaarista Kympit-eli nykyistä Ruokatoimittajat yhdistystä. Tantulle myönnettiin vuonna 2014 kaikkien aikojen ensimmäinen Suomalaisen Ruokakulttuurirahaston myöntämä tunnustuspalkinto elämäntyöstään ruoan parissa.

Tantun mukaan paistettuja silakoita ja vorschmackia osataan kysyä ympärin maailman ravintola Savoyn ansiosta.

– Niin kauan kun Savoy on ollut olemassa, meillä on aina ollut suomalainen ravintola, jossa on vaalittu suomalaista ruokakulttuuria.Savoyhin on tuotu aina ulkomaalaiset vieraat, kun halutaan tarjota jotain suomalaista ja näyttää hyvä suomalainen kokonaisuus.

Ruokatoimittaja kertoo tuoneensa ravintolaan muun muassa kuuluisan kiinalaiskokki Ken Homin.

– Hän kysyi haastattelun päätteeksi, että mitä ne ovat ne silakat. Hän on lukenut ja kuullut niistä. Sitten soitimme Savoyhin, jossa silakoita oli ja Ken Hom sai silakkansa.

Maailmankuulu ruokatoimittaja rakastui makkarakeittoon

Toinen hauska muisto liittyy maailmankuuluun amerikkalaiseen ruokatoimittaja Fred Ferrettiin, joka vieraili Suomessa useamman kerran. Ferretti on kirjoittanut muun muassa New York Timesiin ja tehnyt useita ruokakirjoja.

– Hän sai kutsun Savoyhin ja hänelle tietenkin tarjottiin parasta. Ferret oli amerikkalaisen Gourmet-lehden toimittaja. Hän sai alkuruoaksi hanhenmaksaa ja pääruoaksi tuli kuhaa Mannerheimin tapaan.

Ferretti oli kuitenkin Tantun mukaan hieman harmissaan tarjoiluista, koska toimittaja oli odottanut pöytään enemmän Savoyn kuuluisia klassikkoruokia.

– Ferret halusi päästä keittiöön. Hän nuuski siellä ja näki, että tekeillä oli jotakin erilaista. Se oli vorschmackia.

Ferretti halusi maistaa sitä, sai maistiaisen ja hänestä tuli heti vorschmackin ystävä. Mutta hän ei tyytynytkään vielä siihen.

– Pöydällä oli toinen vielä mielenkiintoisempi kattila. Hän tiedusteli, mitä kattilassa on. Se oli henkilökunnan ruokaa. "No mitäs se on?"" Makkarakeittoa."" Saiskos sitä maistaa?"

– Fred Ferretti tämän hienon aterian jälkeen söi kaksi isoa lautasellista henkilökunnan makkarakeittoa, Tanttu nauraa.

***

Sisältö ei valitettavasti ole saatavilla.

Lisää aiheesta:

Suomalaisravintolaa ylistettiin suositussa amerikkalaisohjelmassa: "Todella hyvää, herranjestas!" Oletko maistanut? Jyrki Sukula paljastaa kaikkien aikojen suosikkiruokansa ja ohjeen siihen: "Rakastan!"Yksi asia Suomessa löi Savoyn huippukokin ällikällä – karut seuraukset myös ravintolan asiakkaille: "Näkyy hinnoissa"Uusi keittiöpäällikkö kajosi helsinkiläisravintola Savoyn legendaarisimpaan annokseen, mutta yhdestä asiasta hän vaikenee: "Eihän siitä kukaan kokki oikein halua puhua"”Kerrankin menin hiljaiseksi” – Kari Aihinen paljastaa Savoy-ravintolan "päräyttävimmän" asiakkaanLegendaarinen ravintola Palace kätki monia tarinoita – herrojen Läskisoosiklubin alkaessa piti aina kertoa "oikein hävytön juttu"
Makuja

Tuoreimmat aiheesta

Makuja
  • 14:52
    Sairaudet ja taudit

    Tutkimusväite: Jo yksi kevytlimu päivässä voi lisätä maksasairauden riskiä

  • 11:14
    Linnan juhlat

    Ravintolayrittäjä Elias ilahtui Linnan juhlien säräuutisesta – "Suurin osa ei tiedä"

  • 09:17
    Linnan juhlat

    Poikkeuksellinen perinneruoka Linnan juhliin: Valmistaminen kestää jopa 4–5 päivää

  • 08:58
    Linnan juhlat

    Nyt paljastui tietoa Linnan juhlien ruoista

  • Eilen16:59
    Juomat

    "Olutsekoilulle" stoppi: Vanha suosikki on taas hitti