Legendaarinen suomalainen huippuravintola Savoy täyttää tänä vuonna jo 80 vuotta. Ravintolassa on vuosien saatossa ehtinyt vierailla avokas vieras jos toinenkin.
Arvostettu ruokatoimittaja, kotitalousopettaja Anna-Maija Tanttu muisteli menneiden vuosikymmenten parhaita ravintolahetkiään legendaarisesta Savoy-ravintolassa. Tanttu on työnsä puolesta päässyt kestitsemään muun muassa useita ulkomaisia arvovieraita Savoyssa.
Kotitalousopettaja Anna-Maija Tanttu on ollut 1960-luvulta lähtien suomalaisen ruokajournalismin keskeisiä kirjoittajia ja esiintyjiä. Anna-Maija Tanttu oli perustamassa vuonna 1968 ruokatoimittajien legendaarista Kympit-eli nykyistä Ruokatoimittajat yhdistystä. Tantulle myönnettiin vuonna 2014 kaikkien aikojen ensimmäinen Suomalaisen Ruokakulttuurirahaston myöntämä tunnustuspalkinto elämäntyöstään ruoan parissa.
Tantun mukaan paistettuja silakoita ja vorschmackia osataan kysyä ympärin maailman ravintola Savoyn ansiosta.
– Niin kauan kun Savoy on ollut olemassa, meillä on aina ollut suomalainen ravintola, jossa on vaalittu suomalaista ruokakulttuuria.Savoyhin on tuotu aina ulkomaalaiset vieraat, kun halutaan tarjota jotain suomalaista ja näyttää hyvä suomalainen kokonaisuus.
Ruokatoimittaja kertoo tuoneensa ravintolaan muun muassa kuuluisan kiinalaiskokki Ken Homin.
– Hän kysyi haastattelun päätteeksi, että mitä ne ovat ne silakat. Hän on lukenut ja kuullut niistä. Sitten soitimme Savoyhin, jossa silakoita oli ja Ken Hom sai silakkansa.
