Maailman suurin mustikka löytyi – tältä se näyttää
Australialaiselta hedelmätilalta löytyi maailman isoin mustikka, kertovat muun muassa brittilehdet The Guardian ja BBC.
Viime marraskuussa poimittu ja sittemmin pakastoitu noin golfpallon kokoinen mustikka oli halkaisijaltaan lähes neljä senttimetriä ja painoi 20,4 grammaa eli noin 10 kertaa enemmän kuin mustikka keskimäärin.
Jättimustikka rekisteröitiin viime viikolla virallisesti Guinnessin ennätystenkirjaan maailman painavimpana marjana. Aiemmin titteliä on pitänyt hallussaan Länsi-Australiassa kasvanut 16,2 gramman painoinen marja.
Nyt ennätyksen haltuunsa ottanut mustikka on uutta Eterna-mustikkalajiketta, jonka kyseinen Costa Group -hedelmätila on kehittänyt vastaamaan kuluttajien vaatimuksiin suuremmista marjoista.
Jättimustikan maku jää mysteeriksi. Tilan mustikoista vastaava johtaja Brad Hocking kertoi BBC:lle, että mustikka päätettiin jättää syömättä, vaikka maistaminen houkuttelikin.
Hocking kuitenkin lupaa, että suuremmissakin mustikoissa maku ja kiinteys ovat tallella ja että niissä on runsaasti mustikan makua.
Hockingin mukaan viimeaikaiset kasvuolosuhteet ovat saaneet aikaan poikkeuksellisen suuren sadon Corindissa, Uuden Etelä-Walesin pohjoisosassa siajistevalla hedelmätilalla.
Nyt tilalla pohditaan mitä tehdä jättimustikan kanssa.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Nakkikeitto – Kari Aihisen ylivoimainen resepti
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Piknikin pelastava pastasalaatti
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti
-
Brie-parsataskut
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan