Maailman suomalaisinta possua perhetiloilta – Snellman panostaa oman maatiaispossunsa hyvinvointiin

Mainos
Kunnon maatiaispossu_lr-44
Snellman panostaa oman maatiaispossunsa hyvinvointiin. Snellman

Snellmanin maatiaispossua voidaan kutsua ainutlaatuisesti maailman suomalaisimmaksi possuksi. Sitä ei ainoastaan kasvateta Suomessa, vaan myös sen geenit ovat suomalaisia jo yli 100 vuoden takaa. Maatiaispossun ainutlaatuisuus näkyy koko kasvatusketjussa: possujen hyvinvoinnista huolehtiminen on suomalaisille perhetiloille perinteikäs kunniatehtävä.

Snellman on suomalainen perheyritys, joka on valmistanut korkealaatuisia liha- ja leikkeletuotteita jo 60 vuoden ajan. Yksi Snellmanin ylpeydenaiheista on maatiaispossu, jota voidaan kutsua maailman suomalaisimmaksi possuksi. Lue lisää maatiaispossusta: Ainutlaatuista ja laadukasta: Snellman tuottaa maailman suomalaisinta possua

VINKKEJÄ JOULUPÖYTÄÄN:

Myös Snellmanin joulukinkut tehdään maatiaispossusta eli maailman suomalaisimmasta possusta. Nappaa vinkit joulukinkun valintaan ja valmistukseen:

Joulukinkun valitseminen

Joulukinkun sulattaminen

Joulukinkun paistaminen

Hyvin hoidettu possu, joka on elänyt oikeanlaisessa kasvatusympäristössä ja jota osaava ja motivoitunut tuottaja on hoitanut, on tärkeimpiä laatutekijöitä Snellmanin tuotteille. Siksi maatiaispossun hyvinvoinnista huolehtiminen alkaa jo jalostusohjelman painotuksista ja siinä porsaiden yksilöseurannasta. Snellmanin perhetiloilla possuista huolehtiminen on perinteikäs kunniatehtävä. Maatiaispossun hyvinvoinnin takeena possut saavat, toisin kuin monissa isoissa sikamaissa, pitää luontaisen hyvinvointimittarinsa, eli saparon.

Maatiaispossut kasvavat suomalaisilla perhetiloilla

Maatiaispossut kasvatetaan kunnon suomalaisilla perhetiloilla Snellmanin Maatilan Parhaat -ohjelman mukaisesti. Kunnon perhetiloille on tyypillistä, että yrittäjät ovat toimintaansa sitoutuneita ja itse aktiivisesti mukana kehittämässä toimintaa.

Avoimuus, vapaaehtoisuus ja luottamus
Kunnon perhetilojen sitoutuminen Maatiaispossun tuotanto-ohjelmaan perustuu avoimuuteen, vapaaehtoisuuteen ja luottamukseen. Asiakasketjussa vallitsee täysi avoimuus. Osapuolten sitoutumisella, asenteella ja motivaatiolla on ratkaiseva merkitys laatuketjun toimivuudelle ja menestymiselle. Snellmanilla on tutkitusti liha-alan tyytyväisimmät ja parhaiten sitoutuneet lihantuottajat.

Kasvattajat saavat neuvoja jalostuksesta ja ruokinnasta. Kaiken työn tavoitteena on aina hyvinvoiva, terve ja lihaksikas sika.

Vaikka siantuottajat painivat toiminnan kannattavuuden kanssa, he jatkavat sitkeästi panostamista laatuun. Tästäkin syystä Snellman maksaa tuottajilleen myös keskimääräistä parempaa tuottajahintaa. Avoin yhteistyö ja molemminpuolinen luottamus näkyy myös TNS Gallupin toteuttamien kyselyjen perusteella, joissa Snellmanilla on alan tyytyväisimmät ja sitoutuneimmat tuottajat.

Näin maatiaispossujen hyvinvointia seurataan ja mitataan

Perinteisellä possun hyvinvoinnin seuraamisella tarkoitetaan yleensä eläinsuojelutarkastuksia, jotka keskittyvät vain säädöksiin ja vaatimuksiin. Snellman on ottanut askelen pidemmälle, koska sikojen hyvinvointia on  alettu seuraamaan tarkemmin Welfare Quality®–mittausten avulla. Kyseessä on Euroopan Unionin rahoittama projekti, jonka puitteissa on luotu tuotantoeläinten hyvinvointia mittaava järjestelmä. Järjestelmän kehitystyössä on ollut mukana tutkijoita seitsemästätoista maasta. Sikaloissa WQ-mittaukset painottuvat itse eläimeen eli suppeasti sanottuna arvioidaan sian kuntoa, käytöstä ja olosuhteita.

Ainutlaatuinen sikaketju
Snellman on ottanut vastuun Kunnon suomalaisen maatiaispossun kehittämisestä, joka pohjautuu yli 100-vuotiseen työhön ja ammattitaitoon. Snellman on valinnut panostamisen ainutlaatuiseen sikaketjuun, jossa viimeisimpänä valtavana ponnistuksena saavutettiin gm-vapaa ruokinta koko tuotantoketjussa. Tämän tavoitteen eteen tehtiin työtä useampi vuosi.

Osana laadunvalvontaa täytyy kaikkien Snellmanin sikatilojen täyttää myös Sikavan kansallisen tason vaatimukset. Kansallisen tason vaatimukset ovat kovemmat kuin mitä laki vaatii. Kaikilla tiloilla tulee olla muun muassa terveydenhuoltosopimus ja -suunnitelma sekä vastaava eläinlääkäri, joka tekee tilalle terveydenhuoltokäynnin vähintään kolmen kuukauden välein.

Snellmanin maatiaispossuille ei anneta tarpeetonta ennaltaehkäisevää lääkitystä kuten esimerkiksi antibiootteja, sillä myös possunkasvatuksessa korostuvat koko toiminnan tärkeimmät arvot: luonnollisuus, turvallisuus ja vastuullisuus sekä puhdas kotimainen ruoka.

Artikkelin tarjoaa: Snellman

Snellman logo

Lue myös:

  Parhaat ruokaohjelmat

  • masterchef2 (002)
   MasterChef Suomi

   MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja