Maailman parasta kylmää pizzaa – poimi asiantuntijan vinkit

pizza (1)
Pizza ei vaadi tomaattikastiketta, jos pohjan päälle murskaa itse kirsikkatomaatteja.

Pizza nautitaan perinteisesti lämpimänä, ja kylmä pizza tarkoittaa suomalaisille edellispäivältä jäänyttä jääkaappikylmää herkkua. Asiantuntija kertoo, että pizzan voi kuitenkin tarkoituksellakin valmistaa kylmänä – eikä lopputulos ole yhtään lämmintä versiota huonompi.

Pizzarium-ravintoloiden isä, pizzataiteilija Luca Platania vinkkaa Makuja.fi:lle, että yksi herkullisimmista italialaisista pizzaresepteistä on kylmä klassikkopizza. Erikseen paistetun pohjan päällä kylmät täytteet maistuvat aivan eri tapaan kuin jääkaapissa levännyt eilinen pizza.

Platanian kylmä pizza valmistuu itsetehdylle pizzapohjalle kirsikkatomaateista, mozzarellasta, basilikasta, oliiviöljystä ja mausteista. Yksi tärkeimmistä osista kylmää, perinteistä pizzaa on sen päälle pirskoteltava oliiviöljy.

– Oliiviöljy on todella tärkeä osa tätä pizzaa, Platania painottaa.

Kylmä pizza italialaiseen tapaan

pizzapohja
kirsikkatomaatteja
bufala-mozzarellaa
suolaa
pippuria
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä

Paista pizzapohja sellaisenaan.

Lisää jäähtyneen pizzapohjan päälle käsin hieman murskattuja kirsikkatomaatteja

Lisää pizzan päälle suolaa ja mustapippuria.

Revi pizzan päälle tuoretta basilikaa.

Pirskottele lopuksi pizza päälle oliiviöljyä. 

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • card_kaappaus_keittiossa
      Kaappaus keittiössä

      Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!