Maailman parasta kylmää pizzaa – poimi asiantuntijan vinkit
Pizza nautitaan perinteisesti lämpimänä, ja kylmä pizza tarkoittaa suomalaisille edellispäivältä jäänyttä jääkaappikylmää herkkua. Asiantuntija kertoo, että pizzan voi kuitenkin tarkoituksellakin valmistaa kylmänä – eikä lopputulos ole yhtään lämmintä versiota huonompi.
Pizzarium-ravintoloiden isä, pizzataiteilija Luca Platania vinkkaa Makuja.fi:lle, että yksi herkullisimmista italialaisista pizzaresepteistä on kylmä klassikkopizza. Erikseen paistetun pohjan päällä kylmät täytteet maistuvat aivan eri tapaan kuin jääkaapissa levännyt eilinen pizza.
Platanian kylmä pizza valmistuu itsetehdylle pizzapohjalle kirsikkatomaateista, mozzarellasta, basilikasta, oliiviöljystä ja mausteista. Yksi tärkeimmistä osista kylmää, perinteistä pizzaa on sen päälle pirskoteltava oliiviöljy.
– Oliiviöljy on todella tärkeä osa tätä pizzaa, Platania painottaa.
Kylmä pizza italialaiseen tapaan
pizzapohja
kirsikkatomaatteja
bufala-mozzarellaa
suolaa
pippuria
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä
Paista pizzapohja sellaisenaan.
Lisää jäähtyneen pizzapohjan päälle käsin hieman murskattuja kirsikkatomaatteja
Lisää pizzan päälle suolaa ja mustapippuria.
Revi pizzan päälle tuoretta basilikaa.
Pirskottele lopuksi pizza päälle oliiviöljyä.
Aiheeseen liittyvää:
Makuja-videot
Parhaat ruokaohjelmat
-
Kaappaus keittiössä
Huippukokki Kari ‘Kape’ Aihinen rientää suomalaisten kotikokkien avuksi. Nirsoilu, napostelu ja liian yksipuoliset ruokavaliot jäävät historiaan, kun Kape palauttaa keittiöihin tekemisen ilon sekä tuo lautasille värejä ja terveellisiä, maukkaita ruokia. Tehdään keittiöstä taas kodin paras paikka!
Suosituimmat reseptit
-
Viiden minuutin pizza – Arin nerokas pizza valmistuu ilman hiivaa ja uunia
-
Avokadopasta à la Alexander Gullichsen
-
Ihanan helppo tonnikalapasta! Katin keväisessä pastassa maistuu myös parsa
-
Parsarisotto – täydellinen risotto Hans Välimäen ohjeella
-
Vappu Pimiän yön yli -sämpylät
-
Itkukana – Hanna Gullichsenin helppo arkiruoka
-
Uunijuurekset Kari Aihisen tapaan
-
Boquerones-muikut eli marinoidut muikut
-
Parhaat lihapullat – Kari Aihinen paljastaa helpon luotto-ohjeensa
-
Maisemakahvilan raparperipiirakka – Katariinan kuuluisa resepti