Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota
Lifestyle
Makuja-sivujen kansikuva
Makuja
Etusivu
Ruokauutiset
Reseptit
Reseptihaku
Halpa vs. kallis
Koko Suomi leipoo

Maailman parasta kylmää pizzaa – poimi asiantuntijan vinkit

Pizza ei vaadi tomaattikastiketta, jos  pohjan päälle murskaa itse kirsikkatomaatteja.
Pizza ei vaadi tomaattikastiketta, jos pohjan päälle murskaa itse kirsikkatomaatteja.
Julkaistu 08.11.2015 18:04
Toimittajan kuva

Heli Mettänen

heli.mettanen@mtv.fi

Pizza nautitaan perinteisesti lämpimänä, ja kylmä pizza tarkoittaa suomalaisille edellispäivältä jäänyttä jääkaappikylmää herkkua. Asiantuntija kertoo, että pizzan voi kuitenkin tarkoituksellakin valmistaa kylmänä – eikä lopputulos ole yhtään lämmintä versiota huonompi.

Pizzarium-ravintoloiden isä, pizzataiteilija Luca Platania vinkkaa Makuja.fi:lle, että yksi herkullisimmista italialaisista pizzaresepteistä on kylmä klassikkopizza. Erikseen paistetun pohjan päällä kylmät täytteet maistuvat aivan eri tapaan kuin jääkaapissa levännyt eilinen pizza.

Platanian kylmä pizza valmistuu itsetehdylle pizzapohjalle kirsikkatomaateista, mozzarellasta, basilikasta, oliiviöljystä ja mausteista. Yksi tärkeimmistä osista kylmää, perinteistä pizzaa on sen päälle pirskoteltava oliiviöljy.

– Oliiviöljy on todella tärkeä osa tätä pizzaa, Platania painottaa.

Kylmä pizza italialaiseen tapaan

pizzapohja
kirsikkatomaatteja
bufala-mozzarellaa
suolaa
pippuria
tuoretta basilikaa
oliiviöljyä

Paista pizzapohja sellaisenaan.

Lisää jäähtyneen pizzapohjan päälle käsin hieman murskattuja kirsikkatomaatteja

Lisää pizzan päälle suolaa ja mustapippuria.

Revi pizzan päälle tuoretta basilikaa.

Pirskottele lopuksi pizza päälle oliiviöljyä. 

Lisää aiheesta:

Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"Pizzaperjantai? Paras tomaattikastike pizzalle sisältää salaisen ainesosan, jota et tullut ajatelleeksiNyt on mahtava pikapizza! Unohda tomaattikastike – tässä on tämän joulun hittiherkkuRaikas ja täyteläinen maku – kokeile uutta täytettä pizzaan!Yllättävä vinkki omenoiden hyödyntämiseen – kokeile tätä täydellistä reseptiä!Täydellinen resepti: Kokeile vietnamilaista pizzaa!
PizzaMakuja

Tuoreimmat aiheesta

Pizza
  • 5.9.14:45
    Kasvisruoka

    Keittiöpäällikön pizzavinkki kotikeittiöön: "Sillä voi oikeasti pelastaa sen pizzaperjantain"

  • 14.8.17:31
    Ruoka

    Pizzan haastajasta tuli hitti: "Voidaan puhua jo ilmiöstä"

  • 12.6.07:44
    Ruoka

    Älä sorru tähän pizzatäytemokaan, muistuttaa kokki Risto Mikkola

  • 3.6.08:40
    Ravintolat

    Kotipizzaan muutoksia: Tuttu pizza katoaa listoilta

  • 21.4.09:43
    Ruoka

    Italialaiset maistoivat Suomen suosituinta pizzaa – tämä oli reaktio ananaksesta