Maailman oudoimmat suklaat – uskaltaisitko maistaa?

Shutterstock

Suklaa on suosittu herkku ympäri maailmaa ja uusia suklaamakuja kehitellään jatkuvasti. Uskaltaisitko maistaa näitä tavallista villimpiä makuyhdistelmiä?

Suomessa on totuttu syömään erilaisia karkkeja ja marjoja sisältäviä suklaita, mutta maailmalla on otettu askel hurjempaan suuntaan. Uskaliaat suklaamestarit täyttävät konvehtinsa juustolla, tai jopa verellä. 

Kamelinmaitoa

Dubain hallitsija sheikki Mohammed bin Rashid al-Maktoum on alkanut valmistamaan ensimmäisenä maailmassa kamelinmaitosuklaata. Tämä suklaa sisältää puolet vähemmän rasvaa, ja jopa kolme kertaa enemmän C-vitamiinia kuin lehmänmaidosta valmistettu suklaa. Suklaan makua on kuvattu mineraaliseksi ja maltaiseksi.

Suolaista juustoa

Japanissa myydään erilaisia Kit Kat -versioita, joita on jo kaiken kaikkiaan yli 200 makua. Keräilijöiden keskuudessa suosioon ovat nousseet Eurooppalaista juustoa sisältävät goudasuklaat. Tämä suklaapatukka sisältää lähes 60 prosenttia juustoa, joka antaa patukalle suolaisen ja kermaisen maun.

Maapähkinää ja ketsuppia

Itävaltalainen suklaatehtailija kehitti uuden suklaamaun juhlistamaan Obaman voittoa presidentinvaaleissa. Tämä suklaapatukka sisältää perinteisiä Amerikan makuja. Pääraaka-aineena toimii pähkinänougat, johon on lisätty ketsuppia, omenia, grappaa, chiliä ja rusinoita. Tämä makujen yhdistelmä kuorrutetaan tummalla suklaalla.

Verta Halloweeniksi

Yhdysvaltalainen suklaakauppias on kehittänyt sianverta sisältäviä konvehteja Halloween-juhliin. Hän sai inspiraationsa Keski–Euroopan makkaroista. Tämä verinen maku jäi kuitenkin suklaakauppiaan vähiten suosituimmaksi mauksi. Konvehti sisältää kanelia, paahdettua paprikaa ja sianverta, jotka kuorrutetaan tummalla suklaalla ja pyöritellään paprikajauheessa.

Kurkkua ja vodkaa

Käsintehdyt kurkkuvodkatryffelit ovat losangelesilaisen pariskunnan käsialaa. Tryffelit valmistetaan perinteisen Ranskalaisen tavan mukaan, mutta täytetään kurkkupyreellä, vodkalla ja mintulla. Tryffelit kuorrutetaan tummalla suklaalla. Koska nämä suklaaherkut sisältävät tuoreita ainesosia, suklaat täytyy syödä nopeasti valmistuksen jälkeen.


Lähde: travelandleisure.com

Lue myös:

    Parhaat ruokaohjelmat

    • masterchef2 (002)
      MasterChef Suomi

      MasterChef-keittiön valtaavat amatöörikokit! Satojen hakijoiden joukosta valitut, Suomen parhaat kotikokkaajat havittelevat liekinkuumaa MasterChef Suomi -arvonimeä ja 10.000 euron rahapalkintoa. Riittävätkö taidot kelloa vastaan kokatessa miellyttämään tuomaristoa? Uudella kaudella Kape Aihisen seuraksi tuomarikolmikkoon liittyy kaksi huippukokkia, Henri Alén sekä vaikuttavan kansainvälisen uran luonut Helena Puolakka.